....

ΦΡΙΚΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ

Σε εφιάλτη μετατράπηκε το παιχνίδι σε πάρκο των Ιωαννίνων για ένα μικρό παιδί, καθώς ακρωτηριάστηκε την ώρα που επιχειρούσε να κάνει τσουλήθρα.


Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου (18/04) στο πάρκο Κουραμπά, στο κέντρο της πόλης,το οποίο λόγω της ημέρας και της ώρας, ήταν κατάμεστο από παιδιά και από τους γονείς τους. Το αγόρι, ηλικίας 5,5 ετών, ανέβηκε σε μια από τις ολοκαίνουργιες τσουλήθρες. Ανάμεσα στο ξύλο όμως που καθόταν και την λαμαρίνα της τσουλήθρας, υπήρχε κενό. Το δάχτυλο του μαγκώθηκε και ακρωτηριάστηκε.

Επακόλουθο ήταν να επικρατήσει πανικός. Το παιδάκι μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση. Τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα, καθώς τότε θα κριθεί αν πέτυχε ή όχι η συγκόλληση του μέλους.

Στον χώρο του ατυχήματος έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απομόνωσαν το σημείο και εκκένωσαν την παιδική χαρά, η οποία παραμένει κλειστή.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπλαση του πάρκου χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και είχε προϋπολογισμό 600.000 ευρώ. Στο έργο προβλεπόταν πλήρης ανακαίνιση του χώρου, διαχωρισμός του ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών και τοποθέτηση παιχνιδιών με αυστηρές προδιαγραφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο δεν έχει παραληφθεί επίσημα από τον δήμο, καθώς πρέπει πρώτα να συμπληρωθεί διάστημα δοκιμαστικής λειτουργίας 15 μηνών. Άγνωστες είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες το συγκεκριμένο πάρκο άνοιξε για τα παιδιά ενώ η διαδικασία πιστοποίησης φέρεται να βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Αυτόπτες μάρτυρες πάντως, κάνουν λόγο για εμφανή προβλήματα, που κρύβουν πολλούς κινδύνους για τα μικρά παιδιά. Οι ξύλινες σανίδες σε πολλά σημεία έχουν φουσκώσει, βίδες που έχουν τοποθετηθεί είναι εκτεθειμένες, μέταλλα έχουν ήδη σκουριάσει, καλώδια και ηλεκτρικοί πίνακες βρίσκονται δίπλα σε παιχνίδια.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments