....

Γ. ΣΗΦΑΚΗΣ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ (VIDEO)

 

 

 

Γιάννης Σηφάκης:  Σημαντική η δέσμευση του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου για ίδρυση Παραρτήματος του Φορέα Διαχείρισης Δυτ. Μακεδονίας στο Αμύνταιο και συμμετοχή του Συλλόγου Προστασίας της Βεγορίτιδας στο ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης με έδρα στην Καστοριά.

Ψηφίστηκε ακόμη η ίδρυση Φορέα Διαχείρισης ΠΠ Βόρα-Πάϊκου –Βερμίου με έδρα την Έδεσσα

Οι εξελίξεις αυτές θα βοηθήσουν τόσο στην προστασία και στην ορθολογική διαχείριση του δασικού περιβάλλοντος και των λιμναίων οικοσυστημάτων στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, όσο και στην βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Η κυβέρνηση αφουγκράστηκε και ανταποκρίθηκε στο αίτημα των βουλευτών Γιάννη Σηφάκη και Κώστα Σέλτσα , της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και του συλλόγου προστασίας της Βεγορίτιδας να βρίσκονται οι δομές κοντά στην Βεγορίτιδα και στις άλλες λίμνες γύρω από το Αμύνταιο και να συμμετέχει ο σύλλογος στο ΔΣ του ΦΔΠΠ.

Οι ΦΔΠΠ θα διοικούνται από 7μελή Συμβούλια με συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, επιστημόνων από τα Πανεπιστήμια αλλά και ένα εκπρόσωπο της κοινωνίας των πολιτών.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments