....

Γ. ΣΗΦΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜ/ΤΕΑ ΥΔΑΤΩΝ ΙΑΚΩΒΟ ΓΚΑΝΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων Ιάκωβο Γκανούλη για την οριστική προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας

Η πολιτεία οφείλει να συγκεκριμενοποιήσει και να νομοθετήσει για την οριστική προστασία της λίμνης κόντρα στα συμφέροντα, εξασφαλίζοντας την δυνατότητα βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής πέριξ της λίμνης σε Πέλλα και Φλώρινα.

Ολοκληρώνονται οι μελέτες πλημμύρας και το σχέδιο τροποποίησης της διαχειριστικής μελέτης του υδατικού διαμερίσματος 9 που θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση.

Ο βουλευτής αφού ενημερώθηκε για την πρόοδο της τροποποίησης των μελετών διαχείρισης των υδατικών λεκανών και των μελετών πλημμύρας, ανέλυσε στον Ειδικό Γραμματέα Ιάκωβο Γκανούλη και την Διευθύντρια της ΕΓΥ Μαρία Γκίνη την άποψη του για την διαχείριση της λίμνης και ζήτησε την μέγιστη δυνατή διαβούλευση και την επίσπευση των τελικών αποφάσεων.

Ο βουλευτής ζητά από την κοινωνία της Πέλλας και Φλώρινας την επαγρύπνηση της για να υποστηρίξει την οριστική προστασία της λίμνης και την απόκρουση των προσπαθειών συμφερόντων και τοπικών διαπλοκών να μην επιτρέψουν την επιστροφή της φυσικής της λειτουργίας.

Οι μελέτες πλημμύρας ολοκληρώθηκαν, απομένει η περιγραφή των μέτρων προστασίας. Το προσχέδιο τροποποίησης της μελέτης διαχείρισης του υδατικού διαμερίσματος 9 ( στο οποίο ανήκει η Βεγορίτιδα) ολοκληρώνεται και θα ξεκινήσει η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης που θα γίνει στην περιοχή με τοπικούς φορείς.

Ακόμη ο βουλευτής έθεσε την ανάγκη αναθεώρησης της λανθασμένης εκτίμησης όσον αφορά την ποσοτική κατάσταση των υπογείων νερών των περιοχών Βεγορίτιδας και Αριδαίας και τον αποχαρακτηρισμό τους από «κόκκινα» επιτρέποντας την έκδοση άδειας απόληψης νερών από τον υπόγειο υδροφορέα κατόπιν μελετών και εγκρίσεων των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ο Ειδικός Γραμματέας και η Διευθύντρια εκδήλωσαν την επιθυμία τους για συνεργασία με τον βουλευτή για την καλύτερη δυνατή τελική διευθέτηση των θεμάτων με στόχο την προστασία της λίμνης στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης Πέλλας και Φλώρινας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments