....

«ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ» ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ – ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ

Το πρώτο απτό αποτέλεσμα των  ισχυρών αναταράξεων στο πολιτικό σκηνικό από τις ραγδαίες εξελίξεις στο Μακεδονικό, καταγράφεται με την ίδρυση νέου κομματικού φορέα στα δεξιά της ΝΔ.

Νέος πολιτικός φορέας «ξεφύτρωσε» στα δεξιά της ΝΔ, φιλοδοξώντας να συσπειρώσει ετερόκλιτες ομάδες ακροδεξιού «εθνικοπατριωτικού» πολιτικού προσανατολισμού και να προσελκύσει ψήφους δεξιών που θεωρούν «ήπια», υπερβολικά «φιλελεύθερη» και «άγονη» την πολιτική γραμμή Μητσοτάκη.

Είναι το πρώτο απτό αποτέλεσμα των ισχυρών αναταράξεων που προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό η συμφωνία με τα Σκόπια για το  Μακεδονικό.

Στην ΝΔ δεν ανησυχούν προς το παρόν, υποστηρίζοντας ότι ο νέος φορέας δεν συνιστά πραγματική απειλή και εκφράζουν την εκτίμηση ότι θα αποδειχθεί θνησιγενής – όπως έγινε με πολλές άλλες κινήσεις και πρωτοβουλίες που εκδηλώθηκαν στον ίδιο πολιτικό χώρο.

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν επιλέξει ως τακτική να αποφύγουν οτιδήποτε θα έδινε αναγνώριση και δημοσιότητα στον νεοπαγή σχηματισμό, ελπίζοντας ότι εάν μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας θα περιπέσει στην αφάνεια και δεν θα μπορέσει να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης ακροδεξιών δυνάμεων.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του νέου κόμματος που ονομάζεται ΠΑΤ.ΡΙ.Ε «Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση» (ΠΑΡ.ΡΙ.Ε) έγινε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη – όπως είχε προαναγγείλει το Sofokleousin.gr - όπου παρουσιάστηκε η ιδρυτική του  διακήρυξη και ανακοινώθηκαν τα ονόματα  του Πολιτικού του Συβουλίου.

Πρώην βουλευτές στην ηγεσία

Η ηγετική του ομάδα αποτελείται από πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και των ΑΝ.ΕΛ και από πρόσωπα που έχουν αναπτύξει πολιτική δράση στον δεξιό χώρο και διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο «κίνημα των συλλαλητηρίων» για το μακεδονικό.

Πρόεδρος είναι ο ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός, ο οποίος είχε εκλεγεί συνεργαζόμενος με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.

Ο νέος πολιτικός σχηματισμός θα εκπροσωπείται στη Βουλή από τον ανεξάρτητο βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση, επίσης εκλεγμένο με την Χρυσή Αυγή.

Στο Πολιτικό του Συμβούλιο συμμετέχουν μεταξύ άλλων:

- Ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, που είχε εκλεγεί το 2012 βουλευτής Β΄Αθήνας με τους ΑΝ.ΕΛ και το 2015 ίδρυσε τον βραχύβιο «Ριζοσπαστικό Εθνικό Συναγερμό»

- Η επίσης δικηγόρος Δέσποινα Σβερώνη –Χονδρονάσιου, που είχε εκλεγεί το 2015 βουλευτής Λαρίσης με τη Χρυσή Αυγή

- Ο γιατρός Συμεών Κουμπάνης, που είχε εκλεγεί το 2012 βουλευτής Καστοριάς με τους ΑΝ.ΕΛ

Η ιδρυτική ηγετική ομάδα αναμένεται ότι θα εμπλουτισθεί με στελέχη που έχουν αποχωρήσει από άλλα κόμματα – ενδεχομένως και με έναν ή δύο εν ενεργεία βουλευτές.

«Οχι» από Νικολόπουλο

Κρούσεις έγιναν και προς τον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαϊας Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος ηγείται του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Απέβησαν όμως άκαρπες.

Μετά τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Νικολόπουλος ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του και θα κατέβει με πλήρη συνδυασμό  στις επόμενες ευρωεκλογές.

Στη σχετική δήλωση ο Ν. Νικολόπουλος αναφέρει και τα εξής: «Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε να ξεκινήσει από τις Πρέσπες τον αγώνα για αλλαγή των πολιτικών ισορροπιών.  Πρώτος σημαντικός «σταθμός» θα είναι μάλλον οι ευρωεκλογές του επόμενου Μαϊου. Εκεί, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε να δηλώσει «παρών», αυτόνομα και αποφασιστικά».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments