....

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ : ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΖΟΥΡΝΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (VIDEO)

Την ημέρα της  μεγάλης  συναυλίας με τα Χάλκινα της Γουμένισσας στην Πλατεία Θάνου Ζελέγκου (κεντρική πλατεία)  που παρουσιάσθηκε την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016  στους γραφικούς δρόμους της Γουμένισας βγήκαν με τους ζουρνάδες και με το νταούλι οι παλιοί οργανοπαίκτες Βέλκος Βασίλειος, Γουγουλίνας Σπύρος  και Τσιμπίθας Γιώργος τους οποίους όλος ο κόσμος καταχειροκρότησε στο άκουσμα να παίζουν  παραδοσιακούς σκοπούς της Μακεδονίας και όλης της ευρύτερης περιοχής.

Εμείς ως TASTV.GR βρεθήκαμε εκεί και σας παρουσιάζουμε παρακάτω ένα απόσπασμα από την ολοκληρωμένη κάλυψη με την κάμερά μας που κάναμε όλης της εκδήλωσης διάρκειας 3 ωρών!

 

 

 

Με την μεγάλη Συναυλία με τα Χάλκινα της Γουμένισσας στην Πλατεία Θάνου Ζελέγκου (κεντρική πλατεία) έκλεισαν οι πολυήμερες επιτυχμένες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται όπως κάθε χρόνο στην ιστρορική πόλη της Γουμένισσας υπό την αιγίδα του Δήμου και των Συλλόγων της περιοχής.

Η μεγάλη αυτή συναυλία με τα Χάλκινα της Γουμένισσας, παρουσιάσθηκε την Τετάρτη 17/8/2016 στις 9:30 μ.μ.,  με παρουσία επισήμων και πάρα πολύ κόσμου ο οποίος από πολύ νωρίς είχε μαζευτεί σε όλη την πλατεία δίπλα στην ιστορική βρύση.

Πάνω σε μια στημένη εξέδρα βρέθηκαν μόνο 20  αυτοδίδακτοι μουσικοί υπό την διεύθυνση του Μάτσιου Γιώργου ενώ ο κόσμος περίμενε να ήταν περισσότεροι.

Ο κόσμος που παρευρέθηκε γλέντησε και χόρεψε με χορούς της Μακεδονίας.

Το αρνητικό της συναυλίας που συζητήθηκε ήταν η κακή ρύθμιση της μικροφωνικής εγκατάστασης και ο ήχος και η ακουστική από τα χάλκινα δεν μεταφερόταν μελωδικά. 

Την ίδια ημέρα στις 07:00 πραγματοποιήθηκε η  Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και

στις 10:30  έγινε η Περιφορά της θαυματουργού εικόνας Παναγίας  Γουμένισσας

Ενώ η  Παρουσίαση του Λευκώματος αναβλήθηκε για τις αρχές Σεπτεμβρίου 2016

 

 

 
 


 


 


 


 


 


 

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments