....

Γ.ΣΗΦΑΚΗΣ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΠΡΕΛΗ

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για προβλήματα των νέων αγροτών, θέματα δικαιωμάτων, διόρθωση σφαλμάτων στις δηλώσεις ΟΣΔΕ, προβλήματα ομάδων παραγωγών της Πέλλας Ο.Π.Κύρου « Μέγας Αλέξανδρος» και Ο.Π. Αρχαγγέλου

Στην συνάντηση του βουλευτή με τον νέο πρόεδρο Θανάση Καπρέλη ήταν παρόντες και οι αντιπρόεδροι Γιώργος Αποστολάκης και Γιώργος Κέντρος.

Τα θέματα που έθεσε στην συνάντηση ο βουλευτής ήταν η ανάγκη αντιμετώπισης της απένταξης από τα προγράμματα νέων αγροτών 2009 και 2006 περίπου 3000 νέων αγροτών. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναιρεθεί η απένταξη τους διευκολύνοντας την ομαλή ένταξη τους στο αγροτικό επάγγελμα. Το πρόβλημα με τους αγρότες εκείνους που το 2015 δεν έκαναν δήλωση ΟΣΔΕ χάνοντας έτσι όλα τα δικαιώματα τους μέχρι το 2019. Ο βουλευτής ζήτησε να βρεθεί τρόπος να πάρουν κάποια δικαιώματα , ίσως από το απόθεμα δικαιωμάτων, από το 2016 ως και το 2019.

Την οριστικοποίηση στο σύστημα σφαλμάτων που αναγνωρίζονται από τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ. Συζητήθηκαν περιπτώσεις που έχουν σταλεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ Πέλλας και δεν έχουν βρεί λύση ως τώρα.

Θέματα κανονικότητας στις πληρωμές. Η υπόσχεση του νέου προέδρου ήταν ότι το ζήτημα αυτό ( που θα συμβάλει στην αποκατάσταση της διαταραχθείσης εμπιστοσύνης του πολίτη απέναντι στην πολιτεία) είναι το πρώτο και μεγάλο στοίχημα για την νέα διοίκηση.

Ημερομηνίες πληρωμής εξισωτικών αποζημιώσεων, άρθρου 52, προγραμμάτων επενδύσεων που έγιναν «γέφυρα» ανάμεσα στο παλιό και το νέο ΕΣΠΑ, προβλήματα με κατανομές βοσκήσιμων γαιών και τα προβλήματα που δημιούργησε η τεχνική λύση και πολλά άλλα.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα προβλήματα με τα επιχειρησιακά προγράμματα των ομάδων παραγωγών Κύρου « Μέγας Αλέξανδρος» ( παρουσία εκπροσώπων της ομάδας παραγωγών) και Αρχαγγέλου. Ο πρόεδρος υποσχέθηκε να ασχοληθεί και να απαντήσει σύντομα.

Η νέα διοίκηση υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τα θέματα που έθεσε ο βουλευτής άμεσα.

Η συνάντηση θεωρήθηκε από τον βουλευτή αλλά και από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ  χρήσιμη εγκαινιάζοντας μια γόνιμη συνεργασία για την προώθηση σημαντικών προβλημάτων των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Πέλλας αλλά και όλης της χώρας.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments