....

H ΈΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛEI THN ΑΡΝΗΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

      Οι γιατροί των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του νομού Πέλλας που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια εισοδηματικές περικοπές που φτάνουν έως και το 50%, που εδώ και μήνες εισπράττουμε την άρνηση της κυβέρνησης να μας επιστραφούν αναδρομικά όσα αυθαίρετα παρακράτησαν όλα αυτά τα χρόνια, που αντιμετωπίζουμε την απαξίωση του υπουργείου στο έγγραφο αίτημα μας να επανέλθει η μισθοδοσία στα επίπεδα του 2012 όπως αποφάσισε εδώ και 8 μήνες το ΣτΕ, που μας χρωστούν τις πρόσθετες εφημερίες έξι μηνών, επιπλέον όλων αυτών και πολλών άλλων, έχουμε τώρα να αντιμετωπίσουμε και την άρνηση αποπληρωμής των δεδουλευμένων τακτικών εφημεριών μας για τον μήνα Σεπτέμβρη και εφεξής.

 

      Η αρμόδια επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ελέγχει τα εντάλματα αποπληρωμής των εφημεριών των γιατρών των νοσοκομείων και κέντρων υγείας του Ν. Πέλλας, αρνείται την έγκριση ενταλμάτων, επικαλούμενη τις διατάξεις «περί ωραρίου» του νόμου 4187/2017 που είχαν ψηφιστεί στη Βουλή 9/11/17, των οποίων η εφαρμογή έχει ανασταλεί από την Κυβέρνηση μετά από την καθολική και κατηγορηματική αντίθεση των νοσοκομειακών γιατρών.

 

      Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να τηρήσει την προ εβδομάδων δημόσια δέσμευση της για επίλυση του θέματος, να σταματήσει να εμπαίζει τους νοσοκομειακούς γιατρούς και να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα.

 

      Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα για δυναμική κινητοποίηση ανάλογα με τις εξελίξεις

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments