....

ΧΙΟΣ: ΒΓΗΚΑΝ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ!

Για το συμβάν έχει μεσολαβήσει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη καθώς και το Υπουργείο Εξωτερικών. Το σκάφος των ψαράδων ακινητοποιήθηκε από την τουρκική ακτοφυλακή...

Σε περιπέτειες μπήκαν 6 ψαράδες όταν χθες το μεσημέρι (24-10-2016) αποφάσισαν να επιβιβαστούν στο σκάφος «ΜΙΑ» και να ανοιχτούν στο πέλαγος προκειμένου να ψαρέψουν με καλάμι, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου. Για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, τους προσέγγισε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής το οποίο τους συνέλαβε και τους οδήγησε στο λιμεναρχείο του Τσεσμέ. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι το σκάφος ανήκε σε πλοιοκτήτρια εταιρία συμφερόντων του Ελληνοαμερικανού Α.Μ. και πιθανότατα εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πόσοι από όσους επέβαιναν στο σκάφος εκτός του ιδιοκτήτη, είναι Χιώτες. Για το συμβάν έχει μεσολαβήσει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη καθώς και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι λιμενικοί για την κατάσταση στο λιμάνι

Θέμα τύχης είναι ότι ακόμα δεν έχει προκληθεί ατύχημα κατά την φορτοεκφόρτωση των φορτηγών αυτοκινήτων στα πλοία στην νέα ράμπα – «καρούμπαλο» του λιμανιού της Χίου, επισημαίνουν– κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου – οι λιμενικοί. Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου – Σάμου, επτά μήνες μετά την λειτουργία της νέας ράμπας πρόσδεσης των πλοίων, τονίζει ότι «η κλίση της είναι τέτοια που έχει σαν αποτέλεσμα τα περισσότερα φορτηγά να «διπλώνουν» και μέρος αυτών να ακουμπά στο οδόστρωμα με πολύ πιθανό κίνδυνο την ανατροπή τους.

Γνωρίζοντας τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του λιμένα Χίου σας βεβαιώνουμε ότι το γεγονός που ένα τέτοιο ατύχημα δεν έχει ακόμη προκληθεί οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη τύχη και όπως αντιλαμβάνεστε, όταν ανατραπεί ένα φορτηγό όχημα, δεν θα μιλάμε για υλικές ζημιές αλλά για ανθρώπινές ζωές, αφού πλήθος κόσμου κινείται μέσα και περιμετρικά αυτού, καθημερινά''.

Πηγή: politischios.gr, astraparis.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments