....

Η ΈΔΕΣΣΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

 

«Τουρισμός σημαίνει προορισμός και βιώσιμος τουρισμός σημαίνει προορισμός που αγκαλιάζει την τεχνολογία» με αυτό το μήνυμα δεκάδες μαθητές και σπουδαστές γιόρτασαν την 27η Σεπτεμβρίου την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σε μια εκδήλωση υπο την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού μπροστά στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Έδεσσας.

Ο δήμαρχος Έδεσσας κ.Δημήτρης Γιάννου κάλεσε τους επισκέπτες μαθητές να ασχοληθούν με τον χώρο του τουρισμού και να μυηθούν στα μυστικά του. Τους μαθητές καλωσόρισε ο Δντής Πολιτισμού του Δήμου κ.Αθανάσιος Δήμτσης και πρώτος αντιδήμαρχος Τουρισμού της Έδεσσας πριν αρκετά χρόνια.  Ειδικοί εκπαιδευτές από πανεπιστημιακά ιδρύματα ανέλαβαν να δώσουν τις διαστάσεις των ειδικών μαθησιακών δεξιοτήτων του χώρου μέσα από την δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο Δρ Αθανάσιος Δερμετζόπουλος και ο Δρ Γιώργος Παλησίδης μαζί με εθελοντές από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης έδωσαν την διάσταση των ειδικοτήτων που μπορεί να αποκτήσει όποιος εισέρχεται στο χώρο του τουρισμού. Παράλληλα οι μαθητές και σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους του Μουσείου Νερού Έδεσσας καθώς και την τεχνολογία που χρησιμοποιείται ενώ γνώρισαν από κοντά και την κάρτα πόλης, την Edessa City Card το νέο εργαλείο που θα βοηθά τους επισκέπτες να γνωρίσουν εύκολα και οικονομικά τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Ο υπεύθυνος τουρισμού της Έδεσσας κ.Ευάγγελος Κυριακού τόνισε ότι η  Ορεινή Πέλλα με κέντρο την πόλη της Έδεσσας αναπτύσσεται ως ένας σημαντικός 12μηνος προορισμός σε ένα δίκτυο αξιοθεάτων που περιλαμβάνει τους Καταρράκτες της Έδεσσας, το Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας-Καϊμάκτσαλάν, τον Παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου, τα λουτρά Πόζαρ και βέβαια την Πέλλα με τους αρχαιολογικούς και βυζαντινούς θησαυρούς πατρίδα και γενέθλιος τόπος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Συμπληρώνοντας είπε ότι απαιτούνται επενδύσεις σε υποδομές και τεχνολογία με έμφαση στην ποιότητα ώστε να είναι δυνατή η καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και παράλληλα να γίνεται η καλύτερη επιστροφή οφέλους στην τοπική κοινωνία με όσο το δυνατό πιο υγιείς συνέργειες. Η εκδήλωση γίνεται για 3η χρονιά και την στήριξε ο Δήμος Έδεσσας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας, η Τουριστική Έδεσσας και πολλοί δυναμικοί εθελοντές από την Έδεσσα και την Θεσσαλονίκη. (http://wtd.unwto.org/content/edessa-pella-macedonia-greece-tourism-and-digital-transformation-tool-destination-developmen) Photo & Text : FB Edessa Tourist Information Center111111111

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments