....

Η ΕΔΕΣΣΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΤΑΛΙΔΗ (VIDEO PHOTOS)

 

Μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Φ.Σ. Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας για τον φιλόλογο, συγγραφέα Κωνσταντίνο Σταλίδη.

Ο Κωνσταντίνος Σταλίδης έχει τιμήσει με την πενηντάχρονη  παρουσία του τον σύλλογο και την πόλη της Έδεσσας. Από το 1967 έτος διορισμού του στην Έδεσσα ως καθηγητή φιλολόγου βρέθηκε δίπλα στον σύλλογο αρχικά ως μέλος του Δ.Σ., στην συνέχεια ως αντιπρόεδρος και για το χρονικό διάστημα 1972-1974 ως πρόεδρος. Η συμμετοχή του στον σύλλογο βοήθησε την έκδοση των «ΕΔΕΣΣΑΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ» , την ίδρυση του πρώτου λαογραφικού μουσείου , την πραγματοποίηση αφιερωμάτων σε πρωτοπόρους των ελληνικών γραμμάτων την ίδρυση σχολής μουσικής και ζωγραφικής αλλά το κυριότερο ,  εκδόσεων που αφορούν την ιστοριογραφία  της πόλης και της περιοχής μας γενικότερα.

Ο Πρόεδρος του Φ.Σ.Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» Γιάννης Χατζηπέγιου αναφέρθηκε στην διεξοδική μελέτη και την πολύτιμη πείρα του Κ. Σταλίδη , η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την καταγραφή της ιστορίας του τόπου . Η δημιουργία του έργου αυτού αποτελεί εξαιρετικό κτήμα στην ιστορία της πόλης.

Η κ. Αντωνία Παπαδάκη, αναφέρθηκε στο ποιητικό και συγγραφικό έργο του κ. Σταλίδη, αναδεικνύοντας την παρουσία του  στον χώρο της λογοτεχνίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Έδεσσας κ. Θοδωρής Παπαϊωάννου.

Η κ. Κατερίνα Αθανασίου διάβασε ένα κείμενο του Κ. Σταλίδη με αναφορές στην εποχή που διετέλεσε Πρόεδρος του Φ.Σ. «Μ.Αλέξανδρος», επισημαίνοντας όλους τους ανθρώπους της πόλης που ακούραστα εδώ και 100 χρόνια εργάζονται εθελοντικά για τον ιστορικό Σύλλογο.

Η Μαρία Ζλατάνη στο πιάνο χάρισε ξεχωριστές μουσικές στιγμές. Οι εκπαιδευτικοί Ελένη Κίτσου και Φώτης Γέσιος ανάγνωσαν κείμενα του κ. Σταλίδη από το βιβλίο «Κάπως έτσι.. Παραδόσεις».

Βίντεο με συνέντευξη του κ. Σταλίδη και ιδιαίτερες αναφορές στην πόλη, στους ανθρώπους αλλά και στο έργο του, επιμελήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Βαγγέλης Κυριακού και Κατερίνα Αθανασίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση του κ. Σταλίδη για την προσφορά του στον Σύλλογο και την πόλη της Έδεσσας.

Τέλος, ο κ. Σταλίδης, συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση καθώς επίσης και την οικογένεια του, που στέκεται δίπλα στον ίδιο και στο έργο του.

Εμείς ως WWW.TASTV.GR είμασταν εκεί με την κάμερά μας και καλύψαμε δημοσιογραφικά αυτή την μοναδική εκδήλωση για αυτόν τον μοναδικό άνθρωπο συγγραφέα όπου και μας έδωσε στο τέλος της εκδήλωσης  μας έκανε αποκλειστικές δηλώσεις.

Στον καθηγητή μου του εύχομαι να είναι γερός και να συνεχίσει το συγγραφικό του έργο.

Δείτε παρακάτω το βίντεό μας:

 

 

IMG-6904 IMG-6913 IMG-6914 IMG-6918 IMG-7649 IMG-7650 IMG-7651 IMG-7658 IMG-7660 IMG-7664 IMG-7669 IMG-7670 IMG-7677 IMG-7680 IMG-7684 IMG-7687 IMG-7688 IMG-7697 IMG-7701
short poem from mother to son

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments