....

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2018 ΤΗΣ ΙΛΕΓ "ΦΙΛΙΠΠΟΣ" (PHOTOS)

 

 

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 η ΙΣΤΟΡΙΚΗ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» πραγματοποίησε απογευματινή εκδήλωση κοπής της  βασιλόπιτας, στο ανακαινισμένο και ανανεωμένο με νέες προθήκες  ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους :

Ο Βουλευτής τ. Υπουργός κ. Καρασμάνης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Πέλλας κ.  Στάμκος Γρηγόρης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα. Ζωγράφου-Τσαντάκη  Μαρία και κ. Ανδρίτσος Ιωάννης , ο Αντιδήμαρχος Πέλλας κ. Κερασόπουλος  Παναγιώτης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και  Κτηνιατρικής ΠΕ Πέλλας κ. Τσαντάκης Τρύφων, ο επικεφαλής της δημοτικής  παράταξης «ΠΕΛΛΑ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» κ. Καστερίδης Στάθης, ο Δημοτικός  Σύμβουλος Πέλλας κ. Ξανθόπουλος Γιώργος , ο εκπαιδευτικός και  ιστορικός ερευνητής κ. Παπαλαζάρου Ιωάννης, οι ιερείς π. Κυριάκος και  π. Γεώργιος, καθώς και πλήθος μελών και φίλων της εταιρείας.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε το μέλος του ΔΣ. και υπεύθυνος του  ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ κ. Κενανίδης Λάζαρος, ο  οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό και στη μεγάλη επισκεψιμότητα του  Μουσείου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος Γρηγόρης.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο. π. Κυριάκος και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.

Στη συνέχεια έκοψε την βασιλόπιτα ο Πρόεδρος της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ &  ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» κ. Κάμτσης Κωνσταντίνος,  ο οποίος σε σύντομη ομιλία του ανέφερε και τα εξής :

«Καλωσορίσατε όλοι εσείς, η μεγάλη οικογένεια του ΦΙΛΙΠΠΟΥ, γιατί έτσι  σας αισθανόμαστε.

Καλή Χρονιά. Χρόνια πολλά, καλά και ευλογημένα.

Να ευχηθούμε το 2018 να είναι η τελευταία χρονιά της παρατεταμένης  οικονομικής κρίσης, που εξαθλίωσε μεγάλο μέρος του Ελληνικού Λαού.  Ελπίζουμε ότι οι θυσίες των Ελλήνων έπιασαν τόπο και σύντομα θα έλθει  η επιθυμητή ανάκαμψη της οικονομίας, με κύριο στόχο να ανακόψουμε την  αθρόα μετανάστευση των παιδιών μας, του καλύτερου εργατικού δυναμικού,  στο εξωτερικό.

Να ευχηθούμε επίσης να εισακουστεί η φωνή του λαού και της εκκλησίας ,  προκειμένου να μη συμπεριληφθεί ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα των  Σκοπίων, καθόσον αποτελεί την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μας.

Ευχαριστούμε τον βουλευτή κ. Καρασμάνη Γεώργιο για την διαχρονική  στήριξη της εταιρείας μας. Ευχαριστούμε την Αντιπεριφέρεια Πέλλας για  τη σημαντική χορηγία της, προκειμένου να ανακαινισθεί εξ ολοκλήρου το  Μουσείο και ιδιαιτέρως την Περιφερειακή Σύμβουλο-και ιδρυτικό μέλος  της εταιρείας μας-κα. Ζωγράφου-Τσαντάκη Μαρία, για το μεγάλο και  συνεχές ενδιαφέρον της, τόσο για το Μουσείο, όσο και τις λοιπές  δράσεις μας. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Στάμκο Γρηγόρη και το  επιτελείο των συνεργατών του, για την αμέριστη συμπαράσταση τους προς  την εταιρεία μας. Τέλος ευχαριστίες προς τον πολιτευτή και πρώην  βουλευτή κ. Σταμενίτη Διονύση για την στήριξη της εταιρείας, καθώς και  την μεσολάβησή του, προκειμένου να αποκτήσουμε από τη ΓΕΝΝΑΔΕΙΟ  Βιβλιοθήκη, τις πολύτιμες προθήκες που βλέπετε γύρω σας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και ζήλο τις  δραστηριότητές μας, τηρώντας τους καταστατικούς σκοπούς μας.»

Τα τυχερά φλουριά βρέθηκαν στις βασιλόπιτες του μέλους του ΔΣ και  υπεύθυνου του Ανοικτού Λαϊκου Πανεπιστημίου Γιαννιτσών κ. Τραούδα  Βασίλη και της κας Κουτούδη Όλγας , ξεναγού του Ιστορικού-Λαογραφικού  Μουσείου Γιαννιτσών.

Ακολούθησε ξενάγηση των παρευρισκομένων στους χώρους του φιλόξενου Μουσείου.

FB_IMG_1519325170280 FB_IMG_1519325179631 FB_IMG_1519325191568 FB_IMG_1519325205473 FB_IMG_1519325220182 FB_IMG_1519325579389 FB_IMG_1519325592250 FB_IMG_1519325616568

Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ"
Δημάρχου Στάμκου 1
58100 Γιαννιτσά
2382083684
filippos@fileg.gr
www.fileg.gr
https://www.facebook.com/fileggr
https://www.youtube.com/user/fileggr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments