....

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗΣΙΑΝΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗΣΙΑΝΗ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποίησε εκδρομή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης, όπου τα μέλη της ξεναγήθηκαν σ'αυτό και ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες ανασκαφές στην περιοχή. Στη συνέχεια, μετά τη στάση στο παραλιακό Οφρύνιο, συνέχισαν τη διαδρομή τους ανεβαίνοντας το όρος Παγγαίο και συνάντησαν την Νικήσιανη. Μια όμορφη κωμόπολη του Δήμου Παγγαίου που υπάγεται στο νομό Καβάλας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 350μ στις Βορειοανατολικές παρυφές του όρους. Η περιοχή από πολύ παλαιά έγινε γνωστή για το εκλεκτό της μάρμαρο, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. 
Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας στις πλαγιές του Παγγαίου όρους κατάφυτες από καστανιές, οξυές, φλαμουριές κ.ά, που έχουν ντυθεί με τα φθινοπωρινά τους χρώματα, φθάνουν τελικά στην Ι.Μ. Αγίου Δημητρίου Νικήσιανης, όπου της αδελφότητος των μοναζουσών προΐσταται η Οσιολογιοτάτη ηγουμένη Ταξιαρχία με καταγωγή από τα Γιαννιτσά. Μετά την παρακολούθηση του πανηγυρικού εσπερινού που έγινε  παρουσία πλήθους πιστών, η Χορωδία συμμετείχε σε εκδήλωση που είχε προγραμματίσει η Ιερά Μονή, στο Πνευματικό της Κέντρο. Η ηγουμένη προφωνώντας τους καλεσμένους, φανερά συγκινημένη και από την παρουσία των Γιαννιτσιωτών χορωδών, ευχήθηκε η χάρη του Μεγαλομάρτυρος να βοηθά όλο τον κόσμο.

Οι χορωδοί ευχαριστούν την ηγουμένη Ταξιαρχία για την φιλοξενία στη μονή και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη Θεόδωρο, για την συμβολή του στο να πραγματοποιηθεί αυτή τους η εξόρμηση.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments