....

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΥΠΟΠΤΟΥΣ" ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤ

Προθεσμίες για να ενημερωθούν για την δικογραφία χιλιάδων σελίδων ζήτησαν και πήραν, άλλοι αυτοπροσώπως και άλλοι διά των συνηγόρων τους, τα 21 πρόσωπα που έχουν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης κακουργημάτων και πλημμελημάτων για την τραγωδία στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους.

Οι προθεσμίες που δόθηκαν από τους εισαγγελείς αφορούν τις αρχές Νοεμβρίου (το πρώτο δεκαήμερο): "Είναι πολύ πρόωρο να κάνει κανείς μία δήλωση για την υπόθεση. Θα λάβουμε τη δικογραφία, θα τη μελετήσουμε και θα την αξιολογήσουμε. Καμία θέση δεν διατυπώνεται αν δεν μελετηθεί πρώτα το υλικό της δικογραφίας" δήλωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος εκπροσωπεί τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη και είναι μεταξύ αυτών που καλείται σε ανωμοτί κατάθεση στις 7 Νοεμβρίου.

Προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου έλαβε μέσω του δικηγόρου της (πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θοδ. Σχοινά) η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ενώ ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς προσήλθε αυτοπροσώπως, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Θρ. Κονταξή, για τη λήψη προθεσμίας.

"Αισθανόμαστε ότι κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε πριν και μετά την πυρκαγιά. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και στη Δικαιοσύνη ώστε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν" δήλωσε ο κ. Μπουρνούς βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα.

Συνολικά πάντως οι ύποπτοι φτάνουν τους 30, καθώς πέραν των 21 προσώπων που έχουν κληθεί από την τακτική Δικαιοσύνη, επιπλεον οκτώ αξιωματικοί από το Λιμενικό και τον Στρατό θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στους αρμόδιους εισαγγελείς των στρατιωτικών δικαστηρίων.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments