....

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ 4 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ 20 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ (VIDEO)

Τρομος στο Λονδίνο: Τέσσερις νεκροί (δύο πολίτες ένας αστυνομικός και ο δράστης) και 20 τραυματίες (ανάμεσά τους και τρεις Γάλλοι μαθητές) - Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς έξω από τη γέφυρα του Ουέστμινστερ - Σε ξεχωριστό επεισόδιο, άγνωστος μαχαίρωσε αστυνομικό έξω από τη βρετανική βουλή πριν αφοπλιστεί από αστυνομικά πυρά - Ψάχνουν συνεργό του δράστη μέσα στο Κοινοβούλιο - Βγαίνει και ο στρατός τους δρόμους.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (22/03) έξω από το κτήριο που στεγάζει το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα οι βρετανικές Αρχές να κηρύξουν συναγερμό στο Ουέστμινστερ.

Επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικού σημειώθηκε έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο με τον δράστη να πυροβολείται από αστυνομικούς.

Ο αστυνομικός έπεσε νεκρός καθώς μαχαιρώθηκε από τον άγνωστο άνδρα. Τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν τρεις ή τέσσερις φορές εναντίον του άνδρα με το μαχαίρι, σκοτώνοντάς τον. Μάλιστα ο δράστης που κρατούσε μαχαίρι 6-8 ιντσών, ήταν Βρετανός πολίτης από τζαμαϊκανούς γονείς, αναφέρει η La Stampa.

Πρόκειται για τον Abu Izzadeen (ο οποίος γεννήθηκε ως Trevor Brooks από Τζαμαϊκανούς γονείς), ήταν Βρετανός υπήκοος που γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1975 στο Hackney του Ανατολικού Λονδίνου.

Ο Izzadeen -σύμφωνα με την Wikipedia- ασπάστηκε το Ισλάμ στην αρχή της δεκαετίας του 1990, ενώ επισκέφθηκε το Πακιστάν για μια σειρά διαλέξεων πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο Izzardeen είχε χαρακτηρίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν γίνει στο Λονδίνο το 2005 «αξιέπαινες», ενώ είχε δηλώσει ανοιχτά πως ήθελε να πεθάνει ως βομβιστής αυτοκτονίας.

Είχε συλληφθεί πολλές φορές με την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατίας.

Δείτε τη φωτογραφία του δράστη μετά τους πυροβολισμούς

drastis

Νωρίτερα, ο δράστης πριν φτάσει έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο παρέσυρε με το αυτοκίνητό δεκάδες ανθρώπους στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περίπου είκοσι να τραυματιστούν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της βρετανικής αστυνομίας.

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του εκπροσώπου της βρετανικής αστυνομίας

Μάλιστα τρεις Γάλλοι μαθητές είναι μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης, ανακοίνωσαν οι γαλλικές Αρχές. Πρόκειται για τρεις μαθητές ηλικίας 15-16 ετών από το Λύκειο Κονκαρνό της Βρετάνης, στη δυτική Γαλλία, αναφέρει μια πληροφορία της τοπικής εφημερίδας Le Telegramme. Τα παιδιά παρασύρθηκαν από το αυτοκίνητο ενώ περπατούσαν στη Γέφυρα του Γουεστμίνστερ.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ επιβεβαίωσε ότι οι τραυματίες είναι τρεις μαθητές λυκείου.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Reuters, μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τον Τάμεση μετά την επίθεση και είναι σοβαρά τραυματισμένη.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι εκλήθη περί τις 14:40 τοπική ώρα (16:40 ώρα Ελλάδας) λόγω ενός «συμβάντος στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ που συνδεόταν με τη χρήση όπλων», και λίγη ώρα αργότερα ανέφερε πως αντιμετωπίζει το συμβάν ως «τρομοκρατική ενέργεια» ώσπου να μπορεί να πει με βεβαιότητα περί τίνος πρόκειται.

astinomia

Ένα ελικόπτερο των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας προσγειώθηκε μπροστά στο κοινοβούλιο λίγη ώρα αργότερα. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, δύο άνθρωποι κείτονταν στο έδαφος μπροστά στη Βουλή, στην καρδιά του Λονδίνου.

«Άκουσα καθαρά πυροβολισμούς. Είδα να πέφτει κάποιος ντυμένος στα μαύρα. Νομίζω ήταν αστυνομικός», είπε υπάλληλος της Βουλής των Κοινοτήτων στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα έσπευσαν στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, κοντά στη Βουλή. Η αστυνομία απομάκρυνε το πλήθος από τη γέφυρα τονίζοντας πως η τοποθεσία «δεν είναι ασφαλής».

Εξετάζουν την πιθανότητα η επίθεση να ήταν εμπνευσμένη από την προπαγάνδα του ΙΚ

Οι διωκτικές Αρχές εξετάζουν την πιθανότητα η τρομοκρατική επίθεση να ήταν εμπνευσμένη από την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους, τόνισε ένας ευρωπαίος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Φυγαδεύτηκε η Τερέζα Μέι

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, φυγαδεύτηκε από το κτήριο με αυτοκίνητο, συνοδεία τουλάχιστον οκτώ οπλισμένων αστυνομικών με πολιτικά. Η πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης - περίπου 35 μέτρα.

«Οι σκέψεις της πρωθυπουργού και της κυβέρνησης βρίσκονται στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε αυτό το φρικιαστικό συμβάν, καθώς και στις οικογένειές τους», ανέφερε η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ λίγες ώρες αργότερα.

«Η πρωθυπουργός συνεχίζει να ενημερώνεται και σύντομα θα προεδρεύσει της COBR», προστίθεται. Η Μέι αναμένεται να προεδρεύσει μιας έκτακτης συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής που αντιμετωπίζει θέματα εθνικής ασφαλείας και κρίσεις.

Η Άμπερ Ραντ, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, ανέφερε σε μια σύντομη δήλωσή της που μαγνητοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε από βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα ότι «η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των πολιτών» της χώρας.

«Ο βρετανικός λαός θα επιδείξει ενότητα και θα συνεργαστεί για να ηττηθούν αυτοί που θέλουν να πλήξουν τις κοινές αξίες μας: τις αξίες της δημοκρατίας, της ανοχής και του κράτους του δικαίου».

Δείτε τον χάρτη από τα σημεία των επιθέσεων

gefira londino

Διέκοψε τη συνεδρίασή του για το δημοψήφισμα το κοινοβούλιο της Σκωτίας

Το κοινοβούλιο της Σκωτίας διέκοψε την συνεδρίαση του με θέμα την εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για την διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο, έπειτα από την «τρομοκρατική επίθεση» στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της βουλής, Κεν Μάκιντος.

Δείτε εδώ φωτογραφίες - σοκ έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο

Δείτε live εικόνα

Τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στο έδαφος, με κάποιους να αιμορραγούν ακατάσχετα και κατά τα φαινόμενα να μην έχουν τις αισθήσεις τους, δείχνουν φωτογραφίες του πρακτορείου ειδήσεων Reuters κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Μία από τις φωτογραφίες εικονίζει μια ανθρώπινη σορό κάτω από τους τροχούς ενός λεωφορείου του Λονδίνου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Το συμβάν στο Λονδίνο εκτυλίχθηκε έναν χρόνο μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Η Βρετανία βρισκόταν ήδη στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο της κλίμακας συναγερμού των Αρχών.

Δείτε το βίντεο από τους πυροβολισμούς

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments