....

Ι.Μ.ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ : ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

 

 
 

Στα πλαίσια των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην Αγία Νεομάρτυρα Χρυσή και την προσφορά των Νεομαρτύρων στην ελευθερία του Γένους, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, ώρα 6.00μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο των Γιαννιτσών.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει κεντρική ομιλία από τον Πρωτοπρ. Ελευθέριο Χαραλαμπίδη (δρ.Θ.), Υπεύθυνο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, εκκλησιαστικούς ύμνους από τον χορό της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία «ΕΝ-ΕΙΤΕ» της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών και πρώτη προβολή της ταινίας «Αγία Χρυσή. Μια ηλιαχτίδα στα χρόνια της σκλαβιάς», παραγωγή της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νεοχωρίου Αλμωπίας.

 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ακροατήριο και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα. Επίσης θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο YouTube (σύνδεσμος στο www.imepa.gr). Λόγω της εκδηλώσεως δεν θα πραγματοποιηθεί το εσπερινό κήρυγμα στον Ι. Ναό των Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών.
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments