....

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

Αγαπητά μέλη και φίλοι του συλλόγου,
Ημερήσια εκδρομή στα ιστορικά Αμπελάκια, προγραμματίζει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Πέλλας -«Η Μπίγα», την Κυριακή 3 Απριλίου 2016. Θα επισκεφθούμε τον παραδοσιακό οικισμό, που οφείλει την φήμη του στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη που παρουσίασε στα τέλη του 18ου αιώνα, εξαιτίας της βιοτεχνίας νημάτων, αλλά και του εμπορίου του προϊόντος αυτού, που διοχετεύτηκε στις σημαντικότερες αγορές της Κεντρικής κυρίως Ευρώπης.
Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει :

  • Προαιρετική επίσκεψη στο μουσείο του Γεωργίου Μαύρου ή Σβαρτς (εντυπωσιακό αρχοντικό που ήταν η κύρια κατοικία του Προέδρου του Συνεταιρισμού των Αμπελακίων, Γεωργίου Μαύρου ή Σβάρτς και αποτέλεσε την έδρα του Συνεταιρισμού καθ' όλη τη διάρκεια της σαραντάχρονης και πλέον λειτουργίας του (1778-1820).
  • Προαιρετική ξενάγηση στο  Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Αμπελακίων. Η έκθεση του Μουσείου περιλαμβάνει μια μεγάλη συλλογή από λαογραφικά αντικείμενα, τα οποία δεν παρουσιάζονται μέσα σε προθήκες όπως συνηθίζεται, αλλά είναι τοποθετημένα σε φυσικό περιβάλλον, προσφέροντας έτσι την εικόνα ενός αμπελακιώτικου αρχοντικού της εποχής της "Κοινής Συντροφιάς" των Αμπελακίων.
  • Ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και καφέ στα Αμπελάκια
  • Στάση για  φαγητό στους Νέους Πόρους

Κόστος συμμετοχής: 15 ?

Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στα τηλέφωνα: 6974711848 και 6977288218

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments