....

ΙΣΧΥΡΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ -Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΟΛΑΝΤ-ΝΤΡΑΓΚΙ

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στην κυβέρνηση για αναζήτηση συμφωνίας εντός των επόμενων 24ώρων.

22:23 Δήλωση φωτιά από τον Γκάμπριελ του SPD Γερμανίας

«Ο Τσίπρας ξεγέλασε το λαό, λέγοντάς του ότι με το Οχι θα ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα ο Τσίπρας έκοψε και τις τελευταίες γέφυρες που θα μπορούσαν να μας δώσουν μια συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ελλάδα», δήλωσε στο Spiegel του Βερολίνου ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αντικαγκελάριος της Γερμανίας.

22:10 Σνάιντερ (αντιπρόεδρος SPD): Με το «Οχι» πώς θα διαπραγματευτούμε με την Ελλάδα;

Τις αμφιβολίες του ως προς τι μπορεί να φέρει το διαφαινόμενο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Κάρστεν Σνάιντερ.Image and video hosting by TinyPic
Μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση ARD, σημείωσε πως αν τελικά επικρατήσει το «Όχι», τότε θα έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά δύσκολο αποτέλεσμα. «Διερωτάμαι εάν σε αυτή την περίπτωση θα μπορεί κανείς να διαπραγματευτεί με την ελληνική κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σνάιντερ είπε ακόμη: «Δεν είμαι σίγουρος εάν οι Έλληνες γνωρίζουν για το τι ψήφισαν, για το ευρώ ή τις μεταρρυθμίσεις». Σε κάθε περίπτωση, όπως σημείωσε, η γερμανική πλευρά αναμένει να δει τώρα τι θα πει η ελληνική κυβέρνηση, πώς θα διαβάσει και πώς θα επικοινωνήσει το αποτέλεσμα. 

O Κάρστεν Σνάιντερ εκτίμησε πάντως ότι η κατάσταση είναι ούτως η άλλως εξαιρετικά δύσκολη και πως επιδεινώθηκε δραματικά τις τελευταίες δυο εβδομάδες, κυρίως μετά το κλείσιμο των τραπεζών.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος των Πρασίνων, Τζεμ Όζντεμιρ, εξέφρασε ανησυχίες για την πιθανή επικράτηση του «Όχι», σημειώνοντας πως τα προβλήματα της Ελλάδας είναι υπαρκτά και θα παραμείνουν και στο μέλλον να αποτελούν μέρος του προβλήματος της Ευρώπης.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments