....

JEFFREY SACHS - ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

 

 

Ο σκοτεινός ρόλος των Fauci, Daszak, EcoHealth Alliance, NIAID

Ο Jeffrey Sachs  είναι ο καθηγητής στον οποίο ανατέθηκε ο εντοπισμός της προέλευσης του ιού COVID-19 ως Πρόεδρος της Επιτροπής «Lancet Covid-19» για τη διερεύνηση της προέλευσης του SARS-Cov-2.

Ο Εβραικής καταγωγής καθηγητής Jeffrey Sachs είναι Αμερικανός ακαδημαϊκός με ειδικότητες στα οικονομικά, την παγκόσμια φτώχεια και τις οικονομικές κρίσεις.

Σήμερα είναι καθηγητής Πανεπιστημίου στο Columbia University και πριν από αυτό ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Harvard.

Έχει εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος των Γενικών Γραμματέων του ΟΗΕ Kofi Annan, Ban Ki-moon και Antonio Guterres.

Το μίνι βιογραφικό που παραθέτω είναι για να δειχθεί ότι ο καθηγητής Sachs είναι αρκετά mainstream. Τόσο mainstream στην πραγματικότητα, που διορίστηκε, στις αρχές της πανδημίας, ως Πρόεδρος της Επιτροπής «Lancet Covid-19» για τη διερεύνηση της προέλευσης του SARS-Cov-2.

Τόσο mainstream, που διόρισε τον Peter Daszak της EcoHealth Alliance να προεδρεύσει της ομάδας εργασίας του Lancet.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο καθηγητής Sachs έριξε κάποιες βόμβες σχετικά με την προέλευση της Covid. Τώρα, σε μια πιο αναλυτική συνέντευξή του, στο Current Affairs, αποκάλυψε κάποια ακόμη πιο σημαντικά στοιχεία τα οποία φωτογραφίζουν ένα μέρος των δραστών της εργαστηριακής κατασκευής του ιού COVID-19 και της εξαπόλυσής του εναντίον της ανθρωπότητας καθώς και της επιχείρησης συγκάλυψης που ακολούθησε στην οποία ενεργό ρόλο είχαν και Έλληνες καθηγητές οι οποίοι “τρέχουν” το project της πανδημίας και των εμβολίων στη χώρα μας!

Για τους περισσότερους από εμάς, που έχουμε διαβάσει πολλές από αυτές τις πληροφορίες εδώ και κάποια χρόνια, οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι αρκετά ασυνήθιστες καθώς προέρχονται από τον επικεφαλής της Επιτροπής Lancet.

Για παράδειγμα, όταν ρωτήθηκε για την πρόσφατη δήλωσή του ότι είναι αρκετά πεπεισμένος υπέρ της θεωρίας της εργαστηριακής διαρροής του κορωνοϊού είπε: «Οι επιστήμονες δημιουργούν ένα αφήγημα. Και αρνούνται τις εναλλακτικές υποθέσεις, τις οποίες δεν εξετάζουν προσεκτικά. Αυτό είναι το κρίσιμο σημείο».

Τώρα, ποια είναι η εναλλακτική θεωρία; Είναι αρκετά απλή. Ότι δηλαδή υπήρχε αρκετή έρευνα σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα για τη λήψη ιών που μοιάζουν με τον SARS, τον χειρισμό τους στο εργαστήριο και τη δημιουργία δυνητικά πολύ πιο επικίνδυνων ιών. Και ο συγκεκριμένος ιός που προκαλεί την COVID-19, που ονομάζεται SARS-Cov-2, είναι αξιοσημείωτος επειδή περιλαμβάνει ένα κομμάτι της γενετικής του σύνθεσης που τον καθιστά πιο επικίνδυνο.

Και αυτό το κομμάτι του γονιδιώματος ονομάζεται «θέση διάσπασης φουρίνης». Τώρα, αυτό που είναι ενδιαφέρον και ανησυχητικό, αν μπορώ να το πω, είναι ότι η έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη και προωθούνταν πολύ ενεργά, αφορούσε την εισαγωγή θέσεων διάσπασης φουρίνης σε ιούς τύπου SARS προκειμένου να δουν τι θα συμβεί. Ωχ!

Zητήθηκε από τον καθηγητή Sachs να κάνει διάκριση μεταξύ γεγονότων και εικασιών.

Ξέρουμε πραγματικά ότι η έρευνα Gain-Of-Function ήταν στην πραγματικότητα σε εξέλιξη κάπου;

Έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουμε ότι ήταν, επειδή οι επιστήμονες που έκαναν αυτήν την έρευνα λάτρεψαν αυτήν την έρευνα. Και μας εξήγησαν δημόσια γιατί είναι τόσο σημαντική. Και έγραψαν άρθρα για το γιατί αυτή η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί. Και έκαναν προτάσεις για επιχορήγηση, λέγοντας ότι πρέπει να συνεχιστεί. Και για όσους από εμάς ασχολούμαστε με τη σύνταξη αιτημάτων επιχορήγησης, το γεγονός ότι μια συγκεκριμένη πρόταση, που είναι βαθιά ανησυχητική, απορρίφθηκε, δεν σημαίνει ότι δεν πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια…

Και οι επιστήμονες, όπως αυτοί, που αναφέρονται στην αγορά της Wuhan της Κίνας, δεν συζητούν καν για την έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη. Είναι απλά μία λάθος κατεύθυνση, κατά τη γνώμη μου. Είναι σαν χειρομαντία. Μην κοιτάς εκεί. Κοιτάξτε εδώ…

Κι όμως βλέπω το NIH με το κεφάλι χωμένο στο έδαφος. «Ω, όχι, δεν υπάρχει τίποτα εδώ για να εξετάσουμε». Έπειτα, παρατηρώ τους επιστήμονες. «Ω, δεν υπάρχει τίποτα εδώ για να δούμε. Ξέρουμε ότι αφορά την αγορά. Βρήκαμε το ζώο; Όχι. Έχουμε μια εξήγηση για το πού τοποθετήθηκε αυτή η θέση διάσπασης της φουρίνης; Όχι. Επίσης, δεν έχουμε εξήγηση για το χρονοδιάγραμμα, κάτι που δεν βγάζει νόημα. «Α, αλλά μην κοιτάτε εκεί, γιατί δεν υπάρχει τίποτα εκεί», μας λένε συνέχεια. Λοιπόν, όλα αυτό είναι λίγο ανόητο.

Αυτό που ζητώ δεν είναι το συμπέρασμα. Ζητώ την έρευνα. Τελικά, μετά από δυόμισι χρόνια από αυτό, ήρθε η ώρα να μαντέψουμε ότι ο SARS-Cov-2 μπορεί να βγήκε από ένα εργαστήριο και εδώ είναι τα δεδομένα που πρέπει να γνωρίζουμε για να καταλάβουμε αν συνέβη αυτό.

Θα συνεχίσουμε να αναζητάμε σχετικά με την έρευνα Gain of Function.

Αλλά αυτοί (πρωταθλητές της έρευνας Gain of Function) δεν στόχευαν στην πραγματικότητα να δοκιμάσουν απλώς ιούς που συνέλεγαν στη φύση. Είχαν σκοπό να τροποποιήσουν αυτούς τους ιούς. Επειδή οι επιστήμονες γνώριζαν ότι ένας ιός που μοιάζει με τον SARS, χωρίς θέση διάσπασης φουρίνης, δεν θα ήταν τόσο επικίνδυνος. Αλλά ήθελαν να δοκιμάσουν τα φάρμακα, τα εμβόλια και τις θεωρίες τους ενάντια σε επικίνδυνους ιούς.

Η πρότασή τους ήταν να ελεγχθούν εκατοντάδες, παρεμπιπτόντως μίλησαν για περισσότερα από 180 στελέχη που δεν είχαν αναφερθεί προηγουμένως και να τους δοκιμάσουν για τη λεγόμενη «δυνατότητα διάχυσης» τους. Πόσο αποτελεσματικοί θα ήταν άραγε; Και αναρωτήθηκαν, έχουν πλέον θέση διάσπασης φουρίνης ή τεχνικά αυτό που ονομάζεται θέση πρωτεολυτικής διάσπασης; Και αν όχι, ας τους βάλουμε. Για όνομα του παραδείσου. Θεέ μου! Αστειεύεσαι;

Ο Jeffrey ρωτήθηκε επίσης για τη διάκριση μεταξύ των «τρελών θεωριών» και των αληθοφανών.

Το σωστό είναι μέρος για να ψάξουμε αφορά ένα πολύ εκτεταμένο ερευνητικό πρόγραμμα που βρισκόταν σε εξέλιξη από το 2015 και μετά, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το NIH και τον Tony Fauci, και κυρίως από το NIAID [Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων]. Το πρόγραμμα σχετίζονταν με την εξέταση των δυνατοτήτων διάχυσης ιών που μοιάζουν με τον SARS. Οι πρωταθλητές αυτής της έρευνας εξήγησαν λεπτομερώς τις προτάσεις τους.

Αλλά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, δεν τους ρωτήσαμε ποτέ, «τι κάνατε στην πραγματικότητα; Τι πειράματα κάνατε; Τι γνωρίζετε;».

Για κάποιο λόγο δεν ρωτήσαμε ποτέ;

Ήταν απλώς καλύτερο να σκουπίσουμε την υπόθεση κάτω από το χαλί, κάτι που έχουν κάνει ο Fauci και το NIH έως και σήμερα. Ίσως θα μπορούσαν να μας πουν, «Ω, δεν ισχύει τίποτα από αυτά», αλλά δεν μας το έχουν πει. Δεν μας έδειξαν τίποτα. Οπότε δεν υπάρχει τίποτα «τρελό» σε αυτό, γιατί αυτό ακριβώς έκαναν οι επιστήμονες…

Είδατε λοιπόν να δημιουργείται ένα αφήγημα. Και οι επιστήμονες να μην ενεργούν σαν επιστήμονες. Γιατί όταν ενεργείς σαν επιστήμονας, επιδιώκεις τις εναλλακτικές υποθέσεις. Και οι επιστήμονες μόλις έγραψαν πρόσφατα ένα άρθρο λέγοντας ότι η μόνη απόδειξη ότι ο SARS-Cov-2 προέκυψε από ένα εργαστήριο είναι ότι εξαπλώθηκε σε μια πόλη, τη Wuhan, όπου βρισκόταν απλά ένα ινστιτούτο. Λοιπόν, είναι ψέμα. Αυτή δεν είναι η μόνη σύμπτωση που οδηγεί σε αυτή τη θεωρία.

Αυτό που οδηγεί σε αυτήν την εναλλακτική υπόθεση αφορά το λεπτομερές ερευνητικό πρόγραμμα που χρηματοδότησε το NIH, που βρισκόταν σε εξέλιξη τα χρόνια που προηγήθηκαν της επιδημίας. Βλέπω λοιπόν τους επιστήμονες να προσπαθούν απολύτως να δημιουργήσουν ένα αφήγημα και να αποτρέψουν την προσοχή μας από ένα άλλο θέμα.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για την έρευνα που διεξάγονταν στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan.

Γνωρίζουμε ότι στο συγκεκριμένο Ινστιτούτο Ιολογίας, οι επιστήμονες εκεί είχαν εκπαιδευτεί από Αμερικανούς επιστήμονες να χρησιμοποιούν προηγμένες μεθοδολογίες βιο-μηχανικής. Και συγκεκριμένα, έχουμε επιστήμονες στη Βόρεια Καρολίνα, στο Τέξας και ούτω καθεξής που κάνουν αυτού του είδους την έρευνα, την πιστεύουν, την υποστηρίζουν και λένε ότι δεν θέλουν κανέναν ρυθμιστικό κανονισμό και ούτω καθεξής.

Και ήταν σε στενή επαφή με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan και μέρος μιας κοινής ερευνητικής ομάδας που συνενώθηκε από «κάτι» που ονομάζεται EcoHealth Alliance του σκοτεινού Peter Daszak.

Και η EcoHealth Alliance ήταν το είδος του «γάμου» μεταξύ των Αμερικανών και των Κινέζων επιστημόνων. Αυτό ήταν το όχημα για τη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ειδικά από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, και ειδικά από τον οργανισμό του Tony Fauci, το NIAID.

Όταν ρωτήθηκε για την EcoHealth Alliance, ο καθηγητής Sachs παραδέχτηκε ότι προσέλαβε τον Peter Daszak για να ηγηθεί της ειδικής ομάδας για την προέλευση της Covid.

Σκέφτηκα, αφελώς στην αρχή, «Λοιπόν, εδώ είναι ένας τύπος που είναι ιδιαιτέρως δικτυωμένος, θα το γνώριζε όλο αυτό». Και τότε κατάλαβα ότι δεν είπε την αλήθεια. Και μου πήρε μερικούς μήνες, αλλά όσο περισσότερο το έβλεπα, τόσο περισσότερο αγανακτούσα.

Και έτσι του είπα: «Κοίτα, πρέπει να φύγεις». Και τότε οι άλλοι επιστήμονες σε εκείνη την ειδική ομάδα μου επιτέθηκαν επειδή ήμουν «αντιεπιστημονικός». Και τους ρώτησα: «Ποια είναι η σχέση σας με όλα αυτά;». Δεν μου είπαν. Στη συνέχεια, όταν ο Νόμος περί Ελευθερίας της Πληροφορίας κυκλοφόρησε μερικά από αυτά τα έγγραφα που το NIH είχε κρύψει από το κοινό, είδα ότι οι άνθρωποι που μου επιτέθηκαν ήταν επίσης μέρος του όλου πράγματος.

Έτσι, διέλυσα όλη αυτή την ειδική ομάδα. Η δική μου εμπειρία ήταν να παρακολουθήσω από κοντά το γιατί αυτοί δεν μιλούν. Και προσπαθούν να κρατήσουν την προσοχή μας σε κάτι άλλο. Και χωρίς καν να τους κάνουμε τις ερωτήσεις για τις οποίες μιλάμε…

Αυτός (ο Peter Daszak) θα μπορούσε να μου εξηγήσει από την αρχή ότι υπήρχε ένα μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα και ότι χειρίζονταν τους ιούς. Θα μπορούσε να μου είχε δώσει τις ερευνητικές προτάσεις. Και όταν του ζήτησα μία από αυτές τις ερευνητικές προτάσεις, μου είπε, «Όχι, ο δικηγόρος μου λέει ότι δεν μπορώ να σου τις δώσω». Είπα, «Τι; Είστε επικεφαλής μιας επιτροπής.

Είμαστε μια διαφανής επιτροπή. Μου λες ότι ο δικηγόρος σου λέει ότι δεν μπορείς να μου δώσεις την πρόταση του έργου σου;». Είπα, «Λοιπόν, δεν μπορείς να είσαι σε αυτήν την επιτροπή. Αυτή η επιτροπή δεν είναι καν κοντά σε αυτό για το οποίο προορίζονταν».

Αλλά υπήρχαν τόσα άλλα πράγματα. Απλώς ήταν και ο ίδιος σε λανθασμένη κατεύθυνση.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι χρειαζόμαστε πολύ μεγαλύτερη επίβλεψη για την έρευνα Gain of Function.

Μπορώ να σας πω ένα πράγμα που έμαθα μιλώντας με πολλούς επιστήμονες τα τελευταία δύο χρόνια: Η τεχνολογική ικανότητα να κάνουμε επικίνδυνα πράγματα χρησιμοποιώντας αυτή τη βιοτεχνολογία είναι εξαιρετική αυτή τη στιγμή. Θέλω λοιπόν να μάθω όμως τι γίνεται. Θέλω να μάθω τι κάνουν και οι άλλες κυβερνήσεις, όχι μόνο η δική μας. Θέλω έναν παγκόσμιο έλεγχο σε αυτά τα ζητήματα.

Eπιπλέον είναι απογοητευμένος με τις πληροφορίες που μπορεί να λάβει ακόμη και ο ίδιος ως επικεφαλής της Επιτροπής.

Τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που πήρα ως πρόεδρος της επιτροπής Lancet προέρχονταν από αγωγές του Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφορίας (FOIA) και διαρροές πληροφοριοδοτών από το εσωτερικό της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Δεν είναι τρομερό; Το NIH ρωτήθηκε σε ένα σημείο: Δώστε μας το ερευνητικό σας πρόγραμμα για ιούς που μοιάζουν με τον SARS. Και ξέρετε τι έκαναν; Κυκλοφόρησαν το εξώφυλλο και έφτιαξαν 290 σελίδες.

Μας έδωσαν ένα εξώφυλλο και 290 λευκές σελίδες! Αυτό είναι το NIH. Δεν είναι κάποια εταιρεία. Πρόκειται για την κυβέρνηση των ΗΠΑ που είναι επιφορτισμένη να μας κρατά υγιείς!..

Ο σπουδαίος Εβραίος καθηγητής μάλιστα έχει αναρτήσει τη συνέντευξή του στο Current Affairs και στον προσωπικό του ιστότοπο.

πηγή

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments