....

ΚΑΪΛΗ ΠΡΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΗΠΑ: «ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΜΑΙ»

Αμερικανός γερουσιαστής αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής απάντησε:

Είμαι από τη Μακεδονία. Δεν θα διευκρινίζω από ποια Μακεδονία είμαι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ υπερασπίστηκε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αποκαλώντας τα «Μακεδονία» και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής της «Ελιάς» Εύα Καϊλή, δεν μάσησε τα λόγια της: «Δεν μπορεί να αμφισβητεί κανείς το δικαίωμά μας στο βέτο μέχρι να επιλυθεί οριστικά αυτό το θέμα, ώστε όταν λέω ότι είμαι από τη Μακεδονία, να μην διευκρινίζω από ποια Μακεδονία είμαι», του απάντησε στον διάλογο που διημείφθη στη Χάγη σε εκδήλωση με αφορμή την 60η Ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας (sic) δεν θα έπρεπε να αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

Η κ. Καϊλή αναφέρθηκε στη διεύρυνση της Συμμαχίας στα Δυτικά Βαλκάνια, επισημαίνοντας ότι «το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας (sic) δεν θα έπρεπε να αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ».

Αντιδρώντας στην τοποθέτηση του Αμερικανού γερουσιαστή, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπερασπίστηκε τις εθνικές θέσεις και σημείωσε πως «αυτή είναι μία συζήτηση που ευτυχώς στην ΕΕ έχει σταματήσει, καθώς δεν έχει αναγνωρισθεί αυτή η ονομασία».

«Είμαι από τη Μακεδονία...»

«Ως μέλος της Επιτροπής του ΝΑΤΟ για πολλά χρόνια, με την ιδιότητα της βουλευτού, τονίζω ότι είμαι από τη Μακεδονία και αυτό νομίζω ότι έχει γίνει σαφές τουλάχιστον στις κοντινές μας χώρες», είπε η κ. Καϊλή. Tόνισε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν με χώρες εκτός συμμαχίας, θα πρέπει να επιλύονται εκτός συμμαχίας.

«Δεν είναι μόνο πολιτικά και ιστορικά, είναι και οικονομικά. Οφείλουν να σταθούν δίπλα στους συμβατικούς τους συμμάχους και να αντιληφθούν ότι αν συνέβαινε το αντίθετο, θα ήθελαν να μας δουν δίπλα τους», σημείωσε.

Μίλησε, τέλος ανοιχτά υπέρ της συμμαχίας Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου για την ΑΟΖ, ζήτησε να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία σχετικά με την Ουκρανία και τάχθηκε υπέρ της αύξησης δαπανών του ΝΑΤΟ.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments