....

ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ!

.
.

Λίγο καιρό μετά τις δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου πως η Καθολική Εκκλησία θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους, δύο καλόγριες παντρεύτηκαν στη βόρεια Ιταλία.

Σε πρόκληση της Καθολικής Εκκλησίας, που αντιτίθεται στα συνδικάτα ομοφυλοφίλων, η Federica και η Isabel παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο Pinerolo. Είχε προηγηθεί μέσα στη χρονιά η νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων στη γειτονική χώρα, με τον δήμαρχο Luca Salvai να σημειώνει πως ήταν μια πολύ λιτή τελετή. "Είναι η γιορτή τους και χαίρομαι που τις βοήθησα να εκπληρώσουν την επιθυμία τους".

"Ο Θεός θέλει ευτυχισμένους ανθρώπους που ζουν την αγάπη τους ανοιχτά", δήλωσε στη La Stampa η Isabel. "Ζητάμε από την εκκλησία μας να καλωσορίσει όλους τους ανθρώπους που αγαπούν ο ένας τον άλλο".

Οι δύο γυναίκες, 44 ετών, παντρεύτηκαν στη μικρή πόλη την Πέμπτη, μετακινώντας την ημερομηνία του γάμου τους 24 ώρες για να αποφύγουν τη μαζική κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης. Έπρεπε να ενημερώσουν το Βατικανό για την απόφασή τους να εγκαταλείψουν το μοναστήρι, υποστηρίζοντας ωστόσο πως δεν έχουν καμία πρόθεση να εγκαταλείψουν την πίστη τους.

"Δεν θέλουμε να γίνουμε διάσημες αλλά να ζήσουμε μαζί ειρηνικά", δήλωσε η Federica. "Αφήνουμε το μοναστήρι, αλλά δεν φεύγουμε από την εκκλησία και δεν ξεχνάμε την πίστη μας". Οι δύο γυναίκες σχεδιάσουν να γιορτάσουν τον γάμο τους με μια ξεχωριστή θρησκευτική υπηρεσία που θα τελέσει σε λίγες εβδομάδες ο Franco Barbero, πρώην ιερέας που αφορίστηκε από την εκκλησία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' το 2003 για τις απόψεις του για τους γάμους ομοφυλοφίλων και άλλα ζητήματα.

Η ιστορία τους, όπως δήλωσε o Barbero, είναι όπως όλες οι ιστορίες αγάπης στον κόσμο. "Γνωρίστηκαν μεταξύ τους σταδιακά και στο τέλος ανακάλυψαν βαθιά συναισθήματα. Είναι δύο όμορφοι άνθρωποι με πολύ βαθιά πίστη. Πάλεψαν για πολύ καιρό και πήραν την απόφασή τους με θάρρος, ξέροντας ότι δεν θα γίνει ευρέως αποδεκτό".

Πηγή: Telegraph

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments