....

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ – ΣΤΟΥΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ

Καιρός: Πολλές είναι οι καιρικές μεταβολές που σημειώθηκαν φέτος σημειώνει σε ποστάρισμα που έκανε στο facebook o μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Οι καιρικές μεταβολές θα μας κάνουν μία ακόμη «έκπληξη» καθώς μετά την απότομη αλλαγή του καιρού το τελευταίο 48ωρο επανέρχονται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα δίνοντάς μας την δυνατότητα να εναρμονιστούμε καιρικά με την εποχή που διανύουμε.

Έτσι, μετά τις βροχές και τις καταιγίδες που έπληξαν τη χώρα, την εβδομάδα που μας έρχεται ο καιρός θα είναι πολύ διαφορετικός με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 30 βαθμούς.

kallianos

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τι ανέφερε για τον καιρό της προσεχούς εβδομάδας ο Γιάννης Καλλιάνος:

«Φοβερές εναλλαγές μας επιφυλάσσει ο καιρός φέτος και πραγματικά, τόσο ο φετινός χειμώνας όσο και η άνοιξη που διανύουμε, κύλησαν με συνεχόμενες καιρικές μεταβολές που σε πολλές των περιπτώσεων είχαν χρόνια να συμβούν.

Έτσι λοιπόν, από τα χιόνια των προηγούμενων ημερών αλλά και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή, η προσεχής εβδομάδα θα είναι τελείως διαφορετική με αποτέλεσμα να εναρμονιστούμε καιρικά με την εποχή που διανύουμε.

 

Η εβδομάδα που έρχεται θα χαρακτηρίζεται από τα πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, από του εξασθενημένους κατά βάση ανέμους, από την απουσία βροχοπτώσεων αλλά και από την σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα κορυφωθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μας δείχνουν ότι πρέπει να περιμένουμε θεαματική άνοδο του υδραργύρου, και έτσι στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, η τιμές στα θερμόμετρα θα αγγίξουν τους 28-29°C και πιθανότατα τους 30°C την ερχόμενη Παρασκευή (ίσως και το Σάββατο).

Για παράδειγμα, σε περιοχές της Θεσσαλίας ή της Ανατολικής Στερεάς και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, στα τέλη της προσεχούς εβδομάδας, ο υδράργυρος θα αγγίξει οριακά τους 29-30°C ενώ σε άλλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, στο εσωτερικό δηλαδή του ηπειρωτικού κορμού, η θερμοκρασία φαίνεται ότι με μεγάλη ευκολία θα αγγίξει τους 27-28°C.

Θα το απολαύσετε, διότι μετά τις καταιγίδες, θα αισθανθείτε για τα καλά τις ομορφιές της Άνοιξης.

Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους σας».

Σχόλια - Facebook Comments