....

ΚΑΡΑΤΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΣΡ

Αφού ξήλωσαν την γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββααΐδου, η κυβέρνηση αποφάσισε την καρατόμηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις αλλαγές που ανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς πριν από λίγα λεπτά στην Ολομέλεια της Βουλής. Στο ΔΣ, μεταξύ άλλων, είναι και η μητέρα της πρώην προέδρου της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου. Η απόφαση της κυβέρνησης σημαίνει ότι η πλειοψηφία των μελών της σημερινής διοίκησης αποχωρεί την επόμενη ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.Image and video hosting by TinyPic

Εκτός αυτού ο κ. Παππάς έκανε αποδεκτή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και πλέον το ΕΣΡ θα έχει την δυνατότητα να αναθέτει σε διεθνείς ελεγκτικές εταιρίες να ελέγχουν το οικονομικό προφίλ των υποψηφίων και την προέλευση των χρημάτων τους.

Επίσης, εξαιρούνται από τις διατάξεις οι δημοτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ενώ για τους περιφερειακούς η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας θα λαμβάνει υποψη τον πληθυσμό, το ΑΕΠ και την μορφολογία του εδάφους.

Τέλος, θα προβλέπεται ματαίωση του διαγωνισμού σε περίπτωση που δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός υποψηφίων.

«Μπορούμε από σήμερα το βράδυ να προχωρήσουμε στα απαραίτητα βήματα και σε πνεύμα συνεννόησης να παραδώσουμε καθαρό τηλεοπτικό τοπίο» είπε ο υπουργός.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments