....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ THΣ ΈΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ !!!

 

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καταγγέλλει τη δίωξη της προέδρου της Ομοσπονδίας μας Αφροδίτης Ρέτζιου. Η κυβέρνηση οδηγεί στις 28 Νοεμβρίου σε δίκη την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, βάζοντας σε εφαρμογή τον κατάπτυστο νόμο 4703/2020, γνωστό ως νόμο Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα των συναθροίσεων και των διαδηλώσεων, εξαρτώντας το από διοικητικές άδειες. 

     Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, η οποία πριν λίγες μέρες επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Γιαννιτσών, στα πλαίσια περιοδείας σε νοσοκομεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, σύρεται στα δικαστήρια διότι στις 24/9/2020 στη συγκέντρωση των υγειονομικών μπροστά στο υπουργείο Υγείας, αρνήθηκε «να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις» των αστυνομικών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα. Η κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ στο υπουργείο Υγείας είχε πραγματοποιηθεί με αίτημα τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μέσα στην πανδημία.

 

     Πρόκειται για την πρώτη συνδικαλιστική δίωξη που βασίζεται στον αυταρχικό νόμο για τον

περιορισμό των διαδηλώσεων. Η χρονική στιγμή που μεθοδεύεται μια τέτοια δίκη

προφανώς δεν είναι τυχαία. Η κυβέρνηση επιδιώκει να υποχρεώσει σε «συμμόρφωση» πρωτοπόρους συνδικαλιστές, αγωνιστές εργαζομένους, το λαό συνολικά, ώστε να επιβάλει χωρίς αντιστάσεις τη βάρβαρη πολιτική της που μας συνθλίβει καθημερινά.

 

     Η ποινικοποίηση των αγώνων και η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων δε θα περάσει! Αντίθετα, θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και για την ακύρωση όλων των κατασταλτικών, όλων των αντιδημοκρατικών νόμων και ρυθμίσεων που πέρασαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την ημέρα της δίκης 28/11/2022 και καλούμε όλους να δώσουν το αγωνιστικό παρόν.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments