....

ΚΑΥΓΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ- ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: «ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ»

«Δεν κάνω πίσω σε θέματα νομιμότητας» ξεκαθάρισε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή αναφορικά με την συνέχιση των ελέγχων

 στις μετατροπές συμβάσεων εργασίας με Προεδρικά Διατάγματα στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα προς δημάρχους και περιφερειάρχες που αντιστέκονται στις ενέργειες του υπουργείου.

Με παρέμβασή του σε συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα…», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισήμανε πως «ο νόμος δεν είναι αλά καρτ, δεν είναι το “δίκαιο του εργάτη”, είναι αυτό που ψηφίζεται από Βουλή και από την πλειοψηφία η οποία ανατρέπεται μόνο από εκλογές. Θα εφαρμοστεί ο νόμος για την αξιολόγηση και τις μετατροπές συμβάσεων». Απευθυνόμενος δε προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και προς τους εκπροσώπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ που παρακολουθούν την διαδικασία υποστήριξε πως «πλέον και εσείς αναγνωρίζετε ότι υπήρξαν παρατυπίες. Άρα το μόνο ερώτημα είναι ποια η συνέπεια της παρατυπίας. Μόνο γι' αυτό μπορούμε να συζητήσουμε».

Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού ως σίγουρη συνέπεια θεωρείται η ανάκληση του διορισμού. Ωστόσο προσθέτουν πως θα προκύψουν και επιπρόσθετα ζητήματα όπως τι θα γίνει με τα συντάξιμα χρόνια εκείνων που θα «συλληφθούν» με πλαστά δικαιολογητικά ή με τους μισθούς που έλαβαν από την περίοδο της παρατυπίας τους και μετά. Για τα εν λόγω θέματα εξηγούν πως αρμοδιότητα δεν έχει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά τα ασφαλιστικά ταμεία και τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Πάντως, οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη προκάλεσαν την αντίδραση των συνδικαλιστών που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση και ειδικότερα του προέδρου της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλου ο οποίος «προειδοποίησε» πως «φοβάμαι πως θα ζήσουμε μέρες του 1992 όταν ένα άλλος υπουργός θέλησε να ιδιωτικοποιήσει της δημόσιες συγκοινωνίες».

Σε έντονο ύφος ο υπουργός απάντησε πως «εδώ δεν κάνουμε κατάληψη. Εδώ είναι Βουλή» και πρόσθεσε «δεν θα δεχθούμε αρνήσεις σε αυτόν τον έλεγχο και καλώ του Δημάρχους που δεν επέτρεψαν την είσοδο των ελεγκτών να ανοίξουν τις πόρτες. Τον τελικό λόγο θα τον έχει η δικαιοσύνη γιατί όταν δεν εφαρμόζεται ο νόμος η Δικαιοσύνη θα αναλαμβάνει».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments