....

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗΣ 4.300 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟΤΕΦΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης ήταν παρών στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων που συζήτησε το θέμα του αποτεφρωτηρίου. Αν και αναφέρθηκε συγκεκριμένες επιλογές χώρων, στα όρια του Δήμου Αθηναίων αυτές παρουσιάζουν προβλήματα και είμαστε πολύ επιφυλακτικοί.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Την καθυστέρηση στην υλοποίηση της εξαγγελίας του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη ότι εντός του 2016 θα λειτουργεί Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στην Αθήνα, υπογράμμισε ο κ. Αντώνης Αλακιώτης, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης, κατά την παρέμβασή του στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.

 

«Μιλώ εκ μέρους των 4.300 οικογενειών που το 2016 πήγαν στη Βουλγαρία για να αποτεφρώσουν τους οικείους τους» τόνισε ο κ. Αλακιώτης και πρόσθεσε πως «η διαδικασία για την κατασκευή Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών συναντά εμπόδια τεχνικού χαρακτήρα και φαίνεται πως η λύση του Ελαιώνα, που αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, παρουσιάζει προβλήματα».

 

Στην εισήγησή της, η πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής,  κ. Νέλη Παπαχελά, είπε ότι έγινε  διαγωνισμός προκήρυξης ενδιαφέροντος για ακίνητα από ιδιώτες προκειμένου να στεγαστεί το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών και στη συνέχεια, εταιρεία που όρισε ο δήμος, έκανε μελέτη αξιολόγησης των 29 ακινήτων ιδιωτών που προσφέρθηκαν, καθώς και 9 ακινήτων του δήμου. Από τη μελέτη, όπως τόνισε η κ. Παπαχελά, φαίνεται ότι ο καταλληλότερος χώρος είναι το οικοδομικό τετράγωνο 17 στον Ελαιώνα, ωστόσο θα χρειαστεί σχετική νομοθετική ρύθμιση για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα ανακύψουν. «Δεν έχουμε αλλού χώρο, μόνο στον Ελαιώνα, και να μην πάμε σε άλλο δήμο για την κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών» είπε χαρακτηριστικά.

 

«Η κίνηση της κ. Παπαχελά το 2015 για την προκήρυξη, ευδοκίμησε με 29 προτάσεις ακινήτων και το θέμα παραπέμφθηκε σε εταιρεία συμβούλων. Με τι κριτήρια αξιολογήθηκαν τα ακίνητα; Δεν έχει γίνει γνωστό» υπογράμμισε ο κ. Αλακιώτης κατά την παρέμβαση του στο δημοτικό συμβούλιο και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τον χώρο του Ελαιώνα. Και κατέληξε: Εύχομαι να συνέλθει σύντομα η διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου για να προχωρήσει το ζήτημα που έχει βαλτώσει εδώ και τόσο καιρό.»

 

Πάντως, η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης επικοινώνησε με υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου Αθηναίων για την επιλογή του Ελαιώνα που αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και η πρώτη αντίδραση δεν ήταν θετική, καθώς ο χώρος παρουσιάζει προβλήματα.

 

Είδομεν!

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments