....

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΑΡΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Μόλις πριν 2 μέρες δόθηκε η έγκριση για την υλοποίηση τμημάτων μάθησης. Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, στο Δήμο μας δόθηκαν μόνο 100 ώρες από τον προϋπολογισμό. Αυτό σημαίνει 2 έως 4 προγράμματα το πολύ! Έχουμε διαμαρτυρηθεί στην ομάδα έργου των ΚΔΒΜ και περιμένουμε να μας διαθέσουν τυχόν ώρες που δε θα μπορέσουν να υλοποιήσουν άλλα ΚΔΒΜ. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ανάλογα με τη μεγαλύτερη ζήτηση και τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτών, λαμβάνοντας υπόψη και το ότι ούτε πέρσι έγινε κάποιο πενηντάωρο στην Έδεσσα και ο κόσμος διαμαρτύρεται. Για την ώρα, στις αιτήσεις που έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά, προγράμματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι (με σειρά φθίνουσα):
ΓΡΑΦΗ ΒRAILLE
ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΒΑΣΙΚΑ ΙΤΑΛΙΚΑ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι
ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ-ΒΑΣΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι
ΒΑΣΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑImage and video hosting by TinyPic
Υπάρχει όμως μεγάλη δυσκολία στην ανεύρεση εκπαιδευτών λόγω του ότι όλοι οι άνεργοι και ημιαπασχολούμενοι εκπαιδευτές υποχρεούνται να ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ για να εργασθούν. Με βάση αυτά τα δεδομένα, πολλοί εκπαιδευτές αν και το επιθυμούν δεν έχουν τη δυνατότητα να αποδεχθούν τη θέση. Επίσης, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν προλαβαίνουν να πάρουν άδεια από την υπηρεσία τους.Ήδη έχουν αρνηθεί οι εκπαιδευτές στα παρακάτω προγράμματα (δηλαδή δε θα υλοποιηθούν):
ΒΑΣΙΚΑ ΙΤΑΛΙΚΑ
ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ
Τέλος, τα τμήματα θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι 31/01/2016 κι αυτό σημαίνει τρίωρες εκπαιδευτικές συναντήσεις στην περίπτωση που υλοποιήσουμε 50ωρα προγράμματα.
Τίποτε λοιπόν δεν είναι οριστικό ακόμη. Οι υποψήφιοι θα ειδοποιηθούν με σειρά προτεραιότητας μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Σας ευχαριστούμε για την υπομονή..
Μαρία Δίτσου
Υπεύθυνη Εκπαίδευσης ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

Σχόλια - Facebook Comments