....

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Η ΑΕΚ, ΔΙΚΑΙΑ NIKHΣΕ TON ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ 2-1 ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης - Με την κατάκτηση του Κυπέλλου συνοδεύτηκε, τελικά, η επιστροφή της Ένωσης στα «μεγάλα σαλόνια» - Η ομάδα του Μανωλά προηγήθηκε με 2-0 (39' Μάνταλος, 51' Τζιμπούρ) εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά κενά των ερυθρόλευκων - Ο Τσόρι Ντομίνγκεζ μείωσε για τον Ολυμπιακό στο 85'

Επιστροφή και τι επιστροφή για την ΑΕΚ! Η «Ένωση» νίκησε 2-1 και στον τελικό του Κυπέλλου και πανηγυρίζει ξανά έναν τίτλο μετά από πέντε χρόνια! Οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν πιο έτοιμοι τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, το πλάνο του Στέλιου Μανωλά λειτούργησε στον απόλυτο βαθμό απέναντι στους επηρεασμένους από την αποχή «ερυθρολεύκους» και η ΑΕΚ έγραψε ιστορία!


Εκπλήξεις!

Στον... κούβα έριξαν τα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων και τις προβλέψεις οι προπονητές των αποψινών φιναλίστ σχετικά με τις ενδεκάδες, καθώς τόσο ο Στέλιος Μανώλας όσο και ο Μάρκο Σίλβα επεφύλαξαν εκπλήξεις!

Ο τυπικά γηπεδούχος Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ο Σαλίνο, αριστερό ο Μαζουακού και δίδυμο στα στόπερ ο Ντα Κόστα με τον Μποτία που προτιμήθηκε αντί του Σιόβα! Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς οι δύο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό εξτρέμ ο Ερνάνι, δεξί ο Φουστέρ και ο Φορτούνης σε ελεύθερο ρόλο. Στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Πουλίδο που δεν τον περίμενε κανείς και τελικά πήρε θέση βασικού αντί του Ιντέγε.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τον Ανέστη στην εστία αντί του Μπαρόχα που ως και την τελευταία στιγμή φάνταζε ως το απόλυτο φαβορί. Άρθρο και Κολοβέτσιος στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Γκάλο και αριστερά ο Ντίντακ. Ο Σιμόες σε ρόλο αμυντικού μέσου, έχοντας μπροστά του Μάνταλο και Γιόχανσον. Στο αριστερό «φτερό» ο  Βάργκας, στο δεξί ο Αραβίδης και αιχμή του δόρατος ο Τζεμπούρ.


«Σφραγίδα» Μάνταλου και Μανωλά!

Το πρώτο ημίχρονο του τελικού κύλησε χωρίς ρυθμό, με κακό ποδόσφαιρο, ελάχιστες φάσεις, άπειρα λάθη στις μεταβιβάσεις, συντριπτική κατοχή της μπάλας από τον Ολυμπιακό(71%-29% στο 20' και 65%-35% στο ημίχρονο) αλλά απόλυτη δικαίωση του αγωνιστικού πλάνου της ΑΕΚ από τον Στέλιο Μανωλά! Η «Ένωση» μπήκε στο γήπεδο για να κάνει ξεκάθαρα πράγματα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Οι «κιτρινόμαυροι» περίμεναν τον Ολυμπιακό στο δικό τους μισό και πίεζαν στο ύψος της μεσαίας γραμμής, βγάζοντας εξαιρετική τακτική συμπεριφορά, αλληλοκαλύψεις, έκλειναν τους χώρους, με αποτέλεσμα να μην απειληθούν ούτε στιγμή από τους πρωταθλητές Ελλάδος!

Επιθετικά ο «δικέφαλος» πόνταρε στην άμεση μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση με μία το πολύ με δύο μπαλιές. Ανασταλτικά η ΑΕΚ είχε αυτό που ήθελε σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους και δημιουργικά το βρήκε στην μοναδική στιγμή που έκανε τα πάντα σωστά έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού! Στο 38' ο Βάργκας από αριστερά βρήκε χώρο, σέντραρε και ο Μάνταλος με εξαιρετική κάθετη κίνηση στην πλάτη του Ντα Κόστα που τον «έχασε» και κεφαλιά νίκησε τον Ρομπέρτο για το 1-0!

Ο Ολυμπιακός κόντρα στην ροή του αγώνα βρέθηκε πίσω στο σκορ και έδειχνε ξεκάθαρα σημάδια επηρεασμού από την μεγάλη διακοπή! Το τελευταίο επίσημο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» ήταν πριν ακριβώς ένα μήνα στην φιέστα με την Καλλονή και θα ήταν εκτός πραγματικότητας αν ο Μάρκο Σίλβα παρουσίαζε ένα σύνολο σαν αυτό που κατέκτησε με χαρακτηριστική ευκολία το πρωτάθλημα. Οι πρωταθλητές είχαν την μπάλα στα πόδια τους, όμως, τους έλειψε η σωστή επιλογή στην τελική πάσα, Ερνάνι και Φουστέρ ήταν εκτός παιχνιδιού και η μόνη φορά που απείλησαν την εστία του Ανέστη ήταν στο 41'. Μία φάση προερχόμενη από την μεγάλη δύναμη του φετινού Ολυμπιακού που δεν είναι άλλη από τις στημένες φάσεις. Ο Ανέστης απόκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κασάμι που βρέθηκε μόνος του μετά το «σπάσιμο» του Ντα Κόστα και κράτησε το προβάδισμα της «Ένωσης»!






Ήρθε και σήκωσε το Κύπελλο!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην επανάληψη θέλοντας να πιέσει με το... καλησπέρα την ΑΕΚ, πήρε γρήγορα πολλά ρίσκα και άφηνε αρκετούς χώρους στα μετόπισθεν χωρίς να έχει σωστές επιστροφές! Η «Ένωση» συνέχιζε να διαβάζει άριστα το παιχνίδι, οι παίκτες της είχαν την πνευματική διαύγεια να δουν το πρόβλημα του Ολυμπιακού στις επιστροφές και μόλις στο 51' πήρε τεράστιο προβάδισμα για το τρόπαιο Επιθετικό τρανζίσιον για σεμινάριο, ο Βάργκας βρίσκει τον Τζεμπούρ και ο «τρομοκράτης» με δυνατό σουτ νικά τον Ρομπέρτο για το 2-0 και βάζει τα χέρια της ΑΕΚ πάνω στην κούπα!

Ο Μάρκο Σίλβα βλέποντας το... φάντασμα της ομάδας του, προσπάθησε να αλλάξει την παρτίδα από τον πάγκο. Είσοδος Ιντέγε και και Πάρντο, 4-4-2 και στην συνέχεια με την αντικατάσταση του Φουστέρ από τον Τσόρι 4-1-3-2, παίζοντας τα... ρέστα του. Η συνοχή της ΑΕΚ, όμως, ήταν το κάτι άλλο!

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους και απείλησε για πρώτη φορά στο 80΄ με το μακρινό σουτ του Μαζουακού στο οριζόντιο δοκάρι! Η ποιότητα του Τσόρι, όμως, που άργησε να μπει στο παιχνίδι έδωσε την λύση για τον Ολυμπιακό στο 85', ο Αργεντινός έγραψε το 2-1 και έκανε... θρίλερ τα τελευταία λεπτά του τελικού.Ο Ολυμπιακός ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Δεν μπορούσε λόγω έλλειψης ρυθμού αλλά πολύ περισσότερο εξαιτίας της αμυντικής προσήλωσης της ΑΕΚ, της αυτοθυσίας των παικτών του Μανωλά και του καθαρού μυαλού που είχαν σε ολόκληρο το παιχνίδι. 

Η ΑΕΚ κράτησε μέχρι τέλους και φώναξε με τον πιο δυνατό τρόπο ότι ήρθε!



MAN OF THE MATCH: Ράφικ Τζεμπούρ! Είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική προσωπικότητα στο ρόστερ της ΑΕΚ και το απέδειξε στο ΟΑΚΑ, σκοράροντας για τρίτο τελικό στην καριέρα του. Ο «τρομοκράτης» σκόραρε το 2-0 με άριστη κίνηση και ιδανικό «τελείωμα» και ήταν αρκετά σημαντικός στην ανάγκη της ομάδας του να κρατήσει την μπάλα και να πιέζεται συνέχεια από τον Ολυμπιακό. Η εμφάνισή του αποτελεί μια μεγάλη προσωπική δικαίωση αλλά και δικαίωση για όσους τον εμπιστεύθηκαν και τον έφεραν ξανά πίσω στην «Ένωση».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Οι επαφές του στο τρίτο κομμάτι του γηπέδου ήταν καθοριστικές για να σηκώσει το Κύπελλο η ΑΕΚ! Οι επιλογές του Ρόναλντ Βάργκας ήταν ονειρικές για τους συμπαίκτες του. Έδωσε στο... πιάτο δύο γκολ. Το πρώτο με την «πάρε-βάλε» σέντρα στον Μάνταλο και το δεύτερο με την υποδειγματική κάθετη στον Τζεμπούρ στην πλάτη της άμυνας. Μεγάλο παιχνίδι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η τρύπα στην άμυνα του Ολυμπιακού στον αποψινό τελικό έχει ονοματεπώνυμο: Άρτουρ Μαζουακού! Ο Αφρικανός ήταν εκτός τόπου και χρόνου και με εξαίρεση το δοκάρι στο 80' ήταν ο αδύναμος κρίκος των «ερυθρολεύκων». Η αντίδραση του στο γκολ του Τζεμπούρ όπου... περπατάει αντί να κυνηγήσει τον Αλγερινό είναι ενδεικτικό της αδιάφορης εικόνας που είχε στο παιχνίδι! Παρά την δεδομένη ταχύτητά του, οι επιστροφές του ήταν για σεμινάριο προς αποφυγή. Δεν βοήθησε καθόλου δημιουργικά στο αριστερό άκρο του Ολυμπιακού.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον  Μάνουελ Ντα Κόστα. Ο έμπειρος στόπερ του Ολυμπιακού στο 1-0 της ΑΕΚ χάνει τον Μάνταλο σε μία φάση όπου εκτός από λανθασμένη τοποθέτηση δεν έχει και καλή αντίληψη της φάσης. Το λάθος του Μαροκινού επέτρεψε στον Μάνταλο να σηκωθεί αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής και να ανοίξει το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους».

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Από τις κορυφαίες διαιτησίες στην ιστορία των τελικών του Κυπέλλου Ελλάδος. Πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις και το παραμικρό λάθος του Σιδηρόπουλου και των βοηθών του. Ο διεθνής ρέφερι είναι άξιος συγχαρητηρίων όπως και οι βοηθοί του.

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

H ενδεκάδα του Ολυμπιακού:
 Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Μποτία, Ντα Κόστα, Κασάμι (53' Ιντέγε), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Φουστέρ (65' Ντομίνγκεζ), Ερνάνι (53' Πάρντο), Πουλίδο. 

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ:
Ανέστης, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (81' Τζανετόπουλος), Βάργκας (58' Μπακάκης), Αραβίδης (90' Πέκχαρτ), Τζιμπούρ. 


Δείτε το 0-1 του Μάνταλου


Το 0-2 του Τζεμπούρ



Το 1-2 του Τσόρι











 

 

 

 

 

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και κατέκτησε δίκαια το Κύπελλο Ελλάδας για 15η φορά στην ιστορία της, επικρατώντας με 2-1 ενός Ολυμπιακού που μπήκε πολύ αργά στο ματς και μοιραία γνώρισε την ήττα. (VIDEOS).

Φάνηκε να το θέλει περισσότερο και το πήρε. Η ΑΕΚ στέφθηκε δίκαια Κυπελλούχος Ελλάδας για 15η φορά στην ιστορία της, νικώντας με 2-1 τον Ολυμπιακό και πέντε χρόνια μετά το τελευταίο της τρόπαιο, το έκανε και πάλι δικό της. Η ομάδα του Στέλιου Μανωλά είναι η μοναδική που επικράτησε φέτος δυο φορές του Ολυμπιακού, που δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος του τελικού.

Ο Μάνταλος με κεφαλιά στο 38ο λεπτό και ο Τζεμπούρ στο 51ο ήταν αυτοί που πέτυχαν τα δυο τέρματα των "κιτρινόμαυρων", ενώ για τους Πειραιώτες μείωσε απλά ο Ντομίνγκες στο 84'. Πέντε λεπτά πριν είχε δοκάρι ο Μαζουακού και άλλη μια καλή φάση ο Ντα Κόστα προς το φινάλε του ματς. Δεν έφταναν όμως και μοιραία οι "ερυθρόλευκοι" ηττήθηκαν και δεν έκλεισαν την σεζόν με νταμπλ.

Μακάρι αυτή να είναι η τελευταία φορά που διεξάγεται τελικός σε άδειο γήπεδο, με τους μόνους που πανηγυρίζουν, να είναι οι παίκτες και τα μέλη του πάγκου των νικητών. Μια άοσμη και άγευστη εικόνα που δεν αρμόζει σε καμία των περιπτώσεων σε αυτό που θέλουμε να ονομάζουμε ελληνικό ποδόσφαιρο. Λευκά καθίσματα, καμία ατμόσφαιρα, ένας τελικός μεταξύ ολίγων. Με λίγα λόγια, όπως δεν θέλουμε να βλέπουμε τα παιχνίδια που κρίνουν τρόπαια...

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ

Γήπεδο: OAKA

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Κασάμι (53' Ιντέγε), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ερνάνι (53' Πάρντο), Φουστέρ (65') Ντομίνγκες, Πουλίδο.

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Ανέστης, Ντίντακ Βιλά, Κολοβέτσιος, Άρθο, Γκάλο, Σιμόες, Μάνταλος (81' Τζανετόπουλος), Γιόχανσον, Βάργκας (58' Μπακάκης), Αραβίδης (91' Πέκχαρτ), Τζεμπούρ.

Κάρτες: 32' Μιλιβόγεβιτς, 41' Σιμόες, 43' Αραβίδης, 62' Ντίντακ, 78' Μποτία, 95' Μπακάκης

Γκολ: 84' Ντομίνγκες / 38' Μάνταλος, 51' Τζεμπούρ

Θυμηθείτε εδώ το Live του τελικού ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ

 

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε την ομάδα του με τον Ρομπέρτο στο τέρμα, στα δυο άκρα της άμυνας τούς Σαλίνο (δεξιά) και Μαζουακού (αριστερά), ενώ ανάμεσά τους ήταν οι Μποτία και Ντα Κόστα. Οι Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς στη μεσαία γραμμή, μπροστά τους ο Φορτούνης, στις πτέρυγες οι Ερνάνι (αριστερά) και Φουστέρ (δεξιά), ενώ στην επίθεση προτιμήθηκε ο Πουλίδο.

Στον αντίποδα, ο Στέλιος Μανωλάς έβαλε τον Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ, δεξιά στην άμυνα τον Γκάλο, αριστερά τον Ντίντακ, με τους Άρθο και Κολοβέτσιο ως δίδυμο στόπερ. Ο Σιμόες ξεκίνησε ως αμυντικός μέσος, οι Γιόχανσον και Μάνταλος ως εσωτερικοί μέσοι, αριστερά τοποθετήθηκε ο Βάργκας, δεξιά ο Αραβίδης και μπροστά ο Τζεμπούρ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και με διάθεση να επιβάλει από την αρχή τον δικό του ρυθμό, έστω και σε ένα άδειο και παγωμένο γήπεδο. Η Ένωση έδωσε χώρο και την κατοχή στους Πειραιώτες, που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίχως όμως αυτό να μεταφραστεί σε ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Ανέστη, ο οποίος δεν είχε πολλούς λόγους για να προβληματιστεί.

H AEK περίμενε τον Ολυμπιακό στα 2/3 του γηπέδου και προσπαθούσε κυρίως με αντεπιθέσεις να βρει χώρους για να απειλήσει τον Ρομπέρτο. Η κατοχή μπάλας έφτασε πάνω από το 70% για την ομάδα του Πειραιά και η πρώτη καλή φάση ήταν στο 29', όταν ο Σαλίνο σέντραρε από τα δεξιά, ο Φορτούνης έπιασε το μονοκόμματο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε μακριά άουτ, με την Ένωση να ισορροπεί στην συνέχεια και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού στο 38' με κεφαλιά του Μάνταλου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Βάργκας και την κακή αμυντική αντίδραση των "ερυθρολεύκων" για το 1-0.

 

 

Δυο λεπτά μετά, ο -οριακά εκτεθειμένος- Κασάμι έπιασε την κεφαλιά από πλάγια θέση, όμως ο Ανέστης μπλόκαρε σταθερά και δεν του επέτρεψε να φέρει άμεσα το ματς στα ίσια, με το σκορ να μην αλλάζει ως το τέλος του πρώτου μέρους. Ναι μεν ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πατούσε καλύτερα στο πρώτο μισάωρο, εντέλει η ΑΕΚ είχε την ουσία και πήγε στα αποδυτήρια, έχοντας το προβάδισμα στο σκορ.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα έπρεπε να ρισκάρουν, αν ήθελαν να ισοφαρίσουν γρήγορα το ματς και στο 47' ο Φορτούνης είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ λίγο πάνω από το δοκάρι του Ανέστη που δεν είχε καλό έλεγχο της φάσης. Στο 50', έγινε γύρισμα του Τζεμπούρ από δεξιά, αλλά ο Σαλίνο πρόλαβε τον Βάργκας, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Κασάμι δοκίμασε τα αντακλαστικά του Ανέστη, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ, πέφτοντας στην δεξιά του γωνία.

Αντί να γίνει το 1-1, σε μια ιδανική αντεπίθεση η "Ένωση" πέτυχε και δεύτερο τέρμα (51'). Ο Βάργκας ήταν και πάλι αυτός που... σέρβιρε, πασάροντας στον Τζεμπούρ, ο οποίος καλυπτόταν από τον Σαλίνο, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Ρομπέρτο και... 2-0. Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν αποκτήσει πλέον τεράστιο προβάδισμα, με τον Ολυμπιακό να καλείται να κάνει ανατροπή ανάλογη του 2009, αν ήθελε να φέρει τούμπα τα εις βάρος του δεδομένα.

 

 

Ο Μάρκο Σίλβα έκανε άμεσα διπλή αλλαγή. Έξω οι Ερνάνι και Κασάμι, μέσα οι Ιντέγε και Πάρντο, προκειμένου να φρεσκάρει όσο μπορεί την ομάδα του και να γίνει πιο επιθετική. Πλέον, κυνηγούσε δυο γκολ για να ισοφαρίσει και να μείνει ζωντανός στην διεκδίκηση του τροπαίου. Βέβαια, η εικόνα των Πειραιωτών δεν βελτιώθηκε αισθητά, με αποτέλεσμα το 2-0 να μένει σχετικά εύκολα για την Ένωση. Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο τα περιθώρια στένευαν για τον Ολυμπιακό, που έψαχνε ανορθόδοξα τον δρόμο για την εστία του Ανέστη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες ξύπνησαν, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά. Στο 80' ο Μαζουακού είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, για να μειώσει τέσσερα λεπτά μετά ο "Τσόρι", όταν συνδυάστηκε με τον Φορτούνη, έκανε το σουτ με το δεξί και νίκησε τον Ανέστη. Οι "ερυθρόλευκοι" αναθάρρησαν, πίεσαν, είχαν και μια καλή φάση με το ψαλιδάκι του Ντα Κόστα, όμως το σκορ δεν άλλαξε και το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου βρήκε την ΑΕΚ θριαμβεύτρια και τροπαιούχο για πρώτη φορά μετά το 2011 και το Κύπελλο κόντρα στον Ατρόμητο.

 

 

 

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στο 38' ήταν αυτό που άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα υπέρ της "Ένωσης". Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή άνω του 70% χωρίς βέβαια να είναι ιδιαίτερα πιεστικός, όμως στην πρώτη της ουσιαστικά ευκαιρία στο ματς, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μάνταλο και να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Ο διαιτητής

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος χειρίστηκε άριστα το ματς, ήταν κοντά στις φάσεις και απέδειξε γιατί θεωρείται ο κορυφαίος διαιτητής στην Ελλάδα. Σωστά δεν έδωσε κάτι στο πέσιμο του Τζεμπούρ στο 41', αφού δεν υπήρχε παράβαση από τον Ντα Κόστα, ενώ ήταν δίκαιος και αρκετά σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο, με εξαίρεση μια δεύτερη κίτρινη που θα μπορούσε να δώσει στο 95' στον Μιλιβόγεβιτς. Ένα οφσάιντ του Κασάμι (οριακή και δύσκολη φάση) ξέφυγε στο 40', με την διαιτησία όμως στο σύνολό της να μην επηρεάζει την εξέλιξη του τελικού και να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Μπορεί να έπαιξε λιγότερο από μια ώρα παιχνιδιού, όμως ήταν ο πλέον καθοριστικός για την ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Βάργκας, από τα πόδια του οποίου προήλθαν και τα δυο γκολ της ομάδας του. Στο πρώτο έβγαλε εξαιρετική σέντρα στον Μάνταλο και στο δεύτερο πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Τζεμπούρ. Πολύ καλός και ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό και πήρε μάλιστα το βραβείο του MVP του τελικού.

Μας άρεσε

Ο Στέλιος Μανωλάς μπορεί να μην βρίσκεται του χρόνου στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, αλλά κέρδισε τη μάχη των πάγκων. Τακτικά το πλάνο του απέδωσε στο 100%, κλείνοντας καλά τους διαδρόμους για τους παίκτες του Ολυμπιακού, που δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Ανέστη, με εξαίρεση το διάστημα από το 80' και έπειτα. Μπροστά "χτύπησε" όποτε βρήκε ευκαιρίες. Σχετικά εύκολα η Ένωση έφτασε στη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου. Ήταν καλύτερη, φάνηκε πιο κατάλληλα προετοιμασμένη και αυτό μετουσιώθηκε σε νίκη και τίτλο.

 

Δεν μας άρεσε

Ο Ολυμπιακός στο σύνολό του ήταν φανερά επηρεασμένος από την αγωνιστική απραξία όλο αυτό το διάστημα, όμως και πάλι φάνηκε ανέτοιμος για τον τελικό. Πολύ λίγα πράγματα από την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, που απείλησε ελάχιστα την ΑΕΚ είτε όσο το ματς ήταν στο 0-0, αλλά και στην συνέχεια που βρέθηκε πίσω στο σκορ, με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο. Χωρίς ιδέες στην επίθεση, τραγική αντίδραση και στα δυο γκολ που δέχτηκε, με τον Πορτογάλο τεχνικό να φέρει ευθύνη για την εικόνα των ποδοσφαιριστών του, που όλοι τους παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Photo Credits: Action Images

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments