....

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

 

 

         Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Συνέδριο Παραμυθιού από 26 έως 28 Μαΐου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην Έδεσσα. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι εργασίες των Νηπιαγωγών και Δασκάλων των Δήμων  Έδεσσας, Σκύδρας και Αριδαίας, οι οποίες ήταν το αποτέλεσμα των εργαστηρίων παραμυθιού που έγιναν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς από τον αφηγητή-παραμυθά κ. Δημήτρη Αβούρη.

        Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους μαθητές των τάξεων των παρακάτω εκπαιδευτικών:

Ευσεβεία Ψαρρά, Μαρία Σέξτου, Δόμνα Παπαθεοφίλου, Αικατερίνη Τζιώγα, Αργυρώ Παπαδάκη, Μαρία Γιώση, Μαρία Βαμβακά, Ελισάβετ Θεοδωρίδου, Τρύφων Ζήμνας,  Μαρία Κωνσταντινίδου, Ασπασία Τενεκετζή, Ελένη Κίτσου, Δέκου Γεωργία, Τσορτανίδου Ανθούλα, Γεωργιάδου Ευθυμία, Μπαλουκτσή Πολυξένη, Κούτσουρος Νικόλαος.

        Επίσης, εισηγήθηκαν η Λίζη Χανδακάρη, Απόφοιτος Μουσικού Τμήματος Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, δασκάλα μουσικής με θέμα: «Γιατί η ποίηση; Γιατί το παραμύθι;», η Γεωργία Λεμπέση, ψυχολόγος, με θέμα: «Η επιθυμία μέσα στο παραμύθι», ο Απόστολος Δομτζίδης, με θέμα: «Από το παραμύθι στον Καραγκιόζη» και πώς δημιουργήθηκε η πρωτότυπη παράσταση «Οι τρεις καλές συμβουλές». Την παράσταση αυτή παρουσίασε το Σάββατο το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας παρουσία 300 και πλέον θεατών κυρίως παιδιών.

Η διοργάνωση του Συνεδρίου ανήκει στους Σχολικούς Συμβούλους  της 1ης και της 2ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Τάρη Ελισάβετ και κ Φανιόπουλο Χριστόδουλο αντίστοιχα, στη Σχολική Σύμβουλο της 35ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Πέλλας και Περιφερειακής Συμβούλου κ. Ζωγράφου-Τσαντάκη Μαρία, στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έδεσσας και στην Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού.

      Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί όλους, όσοι συνέβαλαν, παρακολούθησαν και στήριξαν το Συνέδριο και τις εργασίες του.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments