....

ΜΕ ΣΕΙΣΜΟΥΣ "ΞΥΠΝΗΣΕ" Ο ΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

 

 

«Σμήνος» σεισμικών δονήσεων καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας βόρεια-βορειοδυτικά του Κιλκίς, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο μεγαλύτερος, σημειώθηκε στις 6.24 το πρωί και είχε ένταση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η πρώτη δόνηση, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00:13 σε απόσταση 28 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά του Κιλκίς. Ακολούθησαν αρκετές ασθενείς δονήσεις κάτω των 4 Ρίχτερ, ενώ στις 6.24 το πρωί, καταγράφηκε σε απόσταση 25 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά του Κιλκίς, ή 367 βόρεια της Αθήνας σεισμός εντάσεως 4,7 Ρίχτερ.
 

Δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές μέχρι στιγμής ενώ οι σεισμολολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το αν ο σεισμός των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν ο κύριος.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε νωρίτερα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος ο οποίος δήλωσε πως είναι ένα στοιχείο που χρήζει αξιολόγησης είναι ότι οι σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν όλη τη νύχτα στην περιοχή ήταν κλιμακούμενου μεγέθους. Παράλληλα, απέφυγε να χαρακτηρίσει την δόνηση των 4,7 Ρίχτερ ως την κύρια δόνηση, καθώς όπως εξήγησε, η συγκεκριμένη περιοχή έχει δυναμική και μπορεί να δώσει σεισμούς μεγαλύτερου μεγέθους.

Από την πλευρά του ο Ευθύμιος Λέκκας με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ μίλησε για «σμήνος» σεισμών που έγιναν αισθητοί σε όλη την κεντρική Μακεδονία. «Είναι κάτι που παρατηρείται πολλές φορές στον ελληνικό χώρο και έχει να κάνει με τα ρήγματα της περιοχής», δήλωσε ο κ. Λέκκας . «Από την εμπειρία μας διαπιστώνουμε ότι οι σεισμοί δεν θα σταματήσουν αμέσως. Θα υπάρξει εξέλιξη της δραστηριότητας. Είμαστε επιφυλακτικοί τις πρώτες ώρες», συμπλήρωσε και συμβούλεψε τους κατοίκους της περιοχής να μην μπουν σε παλιά σπίτια.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments