....

ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΕUROVISION

Aφιερωμένο στους πρόσφυγες και την ελληνική κρίση, θα είναι το τραγούδι που θα στείλει η Ελλάδα στον 61ο διαγωνισμό της «Eurovision» στη Στοκχόλμη. Το είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής μιλώντας στην «Espresso».

Ο κ. Τσακνής, εξήγησε πως φέτος δεν θα γίνει διαγωνισμός για την επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού, αλλά απευθείας ανάθεση. Όπως επισημαίνεται ακόμη στο δημοσίευμα, το κομμάτι που θα επιλεγεί θα έχει έθνικ στοιχεία – με βαλκανικό ήχο ή ποντιακό -, ενώ δεν πρόκειται να πλαισιώνεται από χορευτές, εφέ ή «προκλητικές» εμφανίσεις.Image and video hosting by TinyPic

«Αυτά μπορούν να τα προσφέρουν άλλες χώρες και καλύτερα από εμάς. Και το σόου πάνω στη σκηνή και τις εκθαμβωτικές εμφανίσεις. Η Ελλάδα, όμως, δεν βρίσκεται και δεν βιώνει αυτή τη φάση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάμε με ένα λυπητερό τραγούδι. Αντιθέτως θα συμμετάσχουμε με ένα αισιόδοξο κομμάτι, «ξεσηκωτικό», αλλά με ελληνική μελωδία και στίχο και θα μιλήσουμε για όσα ζει ο ελληνικός λαός με τα σκληρά οικονομικά μέτρα και για τον αγώνα των προσφύγων, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς στην οικουμένη» σημείωσε ο κ. Τσακνής.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments