....

ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Μέχρι στιγμής η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά - Έξι νεκροί σε τροχαία μέσα σε λίγες μόνο ώρες

Κορυφώνεται σήμερα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, ενώ σε ισχύ βρίσκονται αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της χώρας. 

Μέχρι στιγμής η κυκλοφορία των οχημάτων στις Εθνικές Οδούς διεξάγεται ομαλά, ωστόσο, η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας οι οδηγοί θα συναντήσουν άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται να ξεσπάσουν ισχυρές καταιγίδες.

 

Τουλάχιστον έξι νεκροί σε τροχαία μέσα σε λίγες ώρες

Δυστυχώς, όμως, η κακοκαιρία που ήδη πλήττει αρκετές περιοχές της Ελλάδας -καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις και η απροσεξία- είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετά τροχαία δυστυχήματα, ενώ από το βράδυ της Δευτέρας τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο!

Πιο αναλυτικά, η έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε σήμερα το πρωί την περιοχή Παραδείσου-Τοξοτών, στην περιοχή της γέφυρας του Νέστου, στα όρια των νομών Καβάλας και Ξάνθης, αποτέλεσε την αιτία του τραγικού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο λίγο πριν από τις 11 το πρωί. Λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης και της ολισθηρότητας του δρόμου, ένα ΙΧ αυτοκίνητο με πινακίδες Ρουμανίας, στο ρεύμα προς Ξάνθη, έχασε τον έλεγχο και ακινητοποιήθηκε. Στη συνέχεια το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν τέσσερις κοπέλες από τη Θεσσαλονίκη, στην ίδια κατεύθυνση, προσέκρουσε πάνω του με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο η 24χρονη οδηγός και η 24χρονη συνοδηγός του οχήματος.

Ακόμη, στην Χαλκιδική τις πρώτες πρωινές ώρες ένας 20χρονος έχασε τη ζωή του όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε εκτράπηκε από την πορεία του και προσέκρουσε σε δέντρο, στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανίων-Πορταριάς Χαλκιδικής. 

Την ίδια ώρα, τραγικό θάνατο βρήκαν δύο γυναίκες στο Κομπότι της Άρτας τα ξημερώματα της Τρίτης. Συγκεκριμένα, αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 65χρονη, με συνεπιβάτες άλλη μία γυναίκα 63 ετών και δύο άνδρες, 66 και 69 ετών, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο ΙΧ στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια. Νεκρές ανασύρθηκαν η 65χρονη οδηγός και η 63χρονη συνοδηγός, ενώ σοβαρά τραυματισμένοι είναι οι δύο ηλικιωμένοι άνδρες του ίδιου οχήματος. Από την οικογένεια που επέβαινε στο άλλο όχημα, τραυματίστηκαν ελαφρά ο 35χρονος οδηγός του πρώτου οχήματος, η σύζυγος του και το 3χρονο παιδί τους, ωστόσο το άλλο τους παιδί, ηλικίας 6 ετών, είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Τέλος, τον θάνατο μιας κοπέλας 21 ετών προκάλεσε τέλος η σύγκρουση ενός αυτοκινήτου με δέντρο τα ξημερώματα στην περιοχή Ραχιά Ημαθίας. Το αυτοκίνητο το οδηγούσε 25χρονος, ο οποίος έχασε τον έλεγχο και έπεσε με δύναμη στο δέντρο. Τόσο ο οδηγός όσο και δύο ακόμη επιβάτες στις πίσω θέσεις του οχήματος είναι ελαφρά τραυματισμένοι.

 

Σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας

Αυξημένη ήταν, πάντως, η κυκλοφορία των οχημάτων στις Ε.Ο. και χθες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, περισσότερα από 80.000 οχήματα πέρασαν από την Αθηνών-Κορίνθου και 52.000 από την Αθηνών-Λαμίας.

Για σήμερα οι οδηγοί δεν πρέπει να ξεχάσουν πως ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, για το ρεύμα εισόδου, από τις 11:00 έως τις 21:00, ως εξής:

-Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.

-Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

 

Με βροχές και χαλάζι η επιστροφή των εκδρομέων

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, νεφώσεις με βροχές αναμένονται σήμερα σε όλη τη χώρα. Οι βροχοπτώσεις κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ενώ υπάρχει και ισχυρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Πιο αναλυτικά, οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν από Νότιες-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ και σταδιακά θα στραφούν σε Δυτικούς-Νοτιοδυτικούς έως 6 μποφόρ και προς το βράδυ σε Δυτικούς με μικρή περαιτέρω εξασθένιση. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που στην περιοχή των Κυκλάδων θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Στην ανατολική Κρήτη, και την θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου και Ρόδου οι θα άνεμοι θα είναι Δυτικής διεύθυνσης 2 έως 3 μποφόρ ασθενέστεροι. Το βράδυ οι άνεμοι στο τρίγωνο Καρπάθου-Ρόδου-Σάμου θα στραφούν σε Νοτίους 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Δυτικές και Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε Βόρειους-Βορειοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική η αρχικά αραιή νέφωση θα πυκνώσει από το μεσημέρι και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Οι άνεμου θα πνέουν από Νότιες-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση που δεν θα ξεπερνά τα 4 μποφόρ. Προς το βράδυ θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών αναμένεται να φτάσει τους 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι νεφελώδης και θα σημειωθούν βροχές κυρίως τις πρώτες ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ενώ προς το βράδυ θα στραφούν σε Βόρειους-Βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης δεν θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς.

Σχόλια - Facebook Comments