....

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ Θ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

 

 

 

Μεταφέρθηκε η ημερομηνία εκδίκασης του πρώην Αντιπεριφερειάρχη  Θ.Θεοδωρίδη για τις 8 Δεκεμβρίου 2017 στον Άρειο Πάγο .

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και πληροφορίες μας ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης τέθηκε σε αργία επειδή καταδικάστηκε τελεσίδικα, σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση χρηματισμού του από τους επιχειρηματίες που είχαν αναλάβει από το 2011 την εκμετάλλευση του χιονοδρομικού κέντρου Βόρας - Καϊμακτσαλάν. Έτσι η υπόθεση έφτασε στον Ανώτατο Δικαστήριο στον  Άρειο Πάγο για την τελική απόφαση.


Διαβάστε παρακάω όλο το χρονικό της δικαστικής υπόθεσης
Ο κ. Θεοδωρίδης αναμένεται να καταθέσει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο και, εάν δικαιωθεί, η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο, με άλλη σύνθεση δικαστών. Εάν, ωστόσο, το αίτημά του απορριφθεί από το ανώτατο δικαστήριο, τότε η καταδίκη του θα καταστεί αμετάκλητη και θα κηρυχθεί έκπτωτος του αξιώματός του. Για το διάστημα που θα βρίσκεται σε αργία, θα τον αντικαθιστά ο αναπληρωτής του ο οποίος αναμένεται να οριστεί από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Το δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για «παθητική δωροδοκία», επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 7 μηνών, με τριετή αναστολή, ενώ σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί με 18μηνη φυλάκιση, με αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Έδεσσας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το 2011, με την ιδιότητα του προέδρου της διοίκησης της «Αναπτυξιακή Πέλλας ΑΕ» ο κατηγορούμενος έλαβε χρηματικό ποσό 15.000 ευρώ από επιχειρηματία που αναδείχθηκε ανάδοχος για την εκμετάλλευση του χιονοδρομικού κέντρου, «για να τον βοηθήσει στην απρόσκοπτη λειτουργία του κέντρου όσο καιρό θα διαρκούσε η μίσθωση». Ύστερα από μήνυση που υπέβαλε ο επιχειρηματίας, η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες.
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τη σε βάρος του αποδιδόμενη πράξη, τονίζοντας ότι η καταγγελία είναι ψευδής. Ο κ. Θεοδωρίδης, κατά την απολογία του, ανέφερε ότι συγκέντρωσε το παραπάνω χρηματικό ποσό και το παρέδωσε στον επιχειρηματία, επειδή εκείνος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, τα οποία έθεταν σε κίνδυνο τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, κάτι που θα είχε σημαντικές συνέπειες για την περιοχή. Αργότερα, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, ο επιχειρηματίας του τα επέστρεψε.

«Όσα χρόνια είμαι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όλες οι αποφάσεις μου ήταν προς το συμφέρον της κοινωνίας» σημείωσε και ανέφερε ότι έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μήνυση κατά του επιχειρηματία για συκοφαντική δυσφήμιση.


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments