....

MUSEUM FINDER | ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

 

 

Τι είναι το Museum Finder;

Η ιστοσελίδα museumfinder.gr αποτελεί μια εθελοντική προσπάθεια συγκέντρωσης και ανάδειξης όλων των μουσειακών χώρων της Ελλάδας και έχει στόχο να καλύψει το κενό που υπήρχε σε αυτόν τομέα στο διαδικτυακό τοπίο της Ελλάδας.

Πόσα μουσεία έχει όλη η Ελλάδα;

Ως έμπνευση για την δημιουργία του Museum Finder αποτέλεσε η τιτάνια προσπάθεια του κ. Μανώλη Παπαθανασίου ο οποίος από το 2012 έως σήμερα, συγκέντρωσε (και συνεχίζει να το κάνει), τα κάστρα της Ελλάδας στην ιστοσελίδα www.kastra.eu

Η αφορμή για το ξεκίνημα της παρούσας ιστοσελίδας υπήρξε η εντυπωσιακή διαπίστωση ότι η ιδιαίτερη πατρίδα μου η Λευκάδα, διαθέτει 18 για την ώρα μουσειακούς χώρους.

Αν λοιπόν ένα μικρό νησί του Ιονίου έχει τόσα μουσεία, τότε πόσα μουσεία έχει όλη η Ελλάδα;

Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο θα προσπαθήσει το Museum Finder να απαντήσει με την βοήθεια σας!

Πως αναζητώ ένα μουσείο;

Η χρήση του Museum Finder είναι πραγματικά πολύ εύκολη και κατανοητή σε όλους, έτσι κάθε χρήστης μπορεί να εντοπίσει και να βρει πληροφορίες για κάποιο μουσείο της Ελλάδας. Για τον σκοπό αυτό αρκεί να χρησιμοποιήσει την μπάρα αναζήτησης που βρίσκεται στην κορυφή κάθε σελίδας. Εκεί μπορεί να γράψει μια λέξη κλειδί σχετική με το μουσείο που αναζητεί ή να βρει το μουσείο που ψάχνει βάσει κατηγορίας.

Επίσης η αναζήτηση υποστηρίζει την εύρεση μουσείων ανά Νομό ή Δήμο της Ελλάδας.

Τέλος και ειδικά για τους χρήστες που επισκέπτονται το Museum Finder από το κινητό τους ή άλλες φορητές συσκευές, υπάρχει και η δυνατότητα γεωεντοπισμού, δηλαδή η δυνατότητα να ελέγξουν ποια μουσεία υπάρχουν γύρω από το σημείο που βρίσκονται την δεδομένη στιγμή!

Τι πληροφορίες θα βρω για κάθε μουσείο;

Οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες για κάθε μουσείο διαφέρουν αναλόγως με τις πληροφορίες που είχε στην διάθεση του ο δημιουργός της καταχώρησης του κάθε μουσείου στο Museum Finder. Γενικά πάντως οι πληροφορίες που έχει στην διάθεση του ο χρήστης είναι φωτογραφίες και σύντομη περιγραφή του μουσείου και των εκθεμάτων του,  πληροφορίες για το ωράριο λειτουργίας του μουσείου και στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνα, email κλπ), λεπτομέρειες για το κόστος εισόδου αλλά και χάρτη με το ακριβές σημείο του μουσείου.

Επίσης ο χρήστης μπορεί να στείλει μήνυμα στο επίσημο email του μουσείου (αν διαθέτει) καθώς και να δει την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει έξω από την πόρτα του μουσείου!

Τέλος, ο κάθε χρήστης μπορεί να αξιολογήσει κάθε μουσείο και να αφήσει το σχόλιο του.

Πως συγκεντρώνονται τα μουσεία;

Αυτό είναι το πιο δύσκολο στοίχημα που έχουμε βάλει. Εκ των πραγμάτων η καταγραφή και η συγκέντρωση όλων των μουσειακών χώρων της Ελλάδας σε μια ιστοσελίδα είναι δύσκολη υπόθεση για αυτό και βασιζόμαστε στην καλή θέληση των υπεύθυνων, των ιδιοκτητών αλλά και όσων αγαπούν τα μουσεία. Ο κάθε χρήστης λοιπόν, έχει την δυνατότητα να καταχωρήσει ένα μουσείο δωρεάν είτε είναι υπεύθυνος για αυτό, είτε απλά γιατί διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο μουσείο δεν υπήρχε στο Museum Finder.

Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι κάθε χρήστης που καταχωρεί ένα μουσείο στην ιστοσελίδα μας έχει στην συνέχεια και την δυνατότητα να επεξεργαστεί τα στοιχεία του μουσείου αλλά και να δημιουργήσει εκδηλώσεις σχετικές με το μουσείο αλλά και προσφορές, οι οποίες εφανίζονται στην αρχική σελίδα του Museum Finder και κοινοποιούνται στα κανάλια της ιστοσελίδας μας στα social media.

Σας ευχόμαστε καλή ξενάγηση!
Νίκος Καββαδάς

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments