....

ΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΚΑΦΕΣ ΤΩΝ… 150 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΤΩΝ 5.000 ΕΥΡΩ! [ΒΙΝΤΕΟ]

Η απόδειξη με τα δύο ροφήματα και ένα νερό να κοστίζουν 18,5 ευρώ στον Ορνό της Μυκόνου, κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με τον πελάτη να σχολιάζει τις εξωφρενικές τιμές για έναν απλό καφέ που πλήρωσε στα 6,5 ευρώ, μια σοκολάτα στα 8 ευρώ και ένα νερό του Λίτρου στα 4 ευρώ.

«Θεωρώ ότι είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό και σε κάθε περίπτωση το κάθε κατάστημα έχει τιμοκατάλογο. Θεωρώ ότι ο πελάτης επιλέγει το κατάστημα και βλέποντας το τιμοκατάλογο. Οπότε ήταν εις γνώση του αυτές οι τιμές και πρόκειται για ένα κατάστημα που έχει μια ακριβή πολιτική» σημείωσε ο Γιάννης Θεοχάρης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου.

Καφές… 150 ευρώ το φλιτζάνι

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες της Μυκόνου, όλα είναι θέμα επιλογής και πορτοφολιού, με έναν καφέ στη Μύκονο να ξεκινάει από 1,5 ευρώ και ανεβαίνει η τιμή του ανάλογα με την τοποθεσία, το κατάστημα και το σέρβις.

Η τιμή του καφέ στην Μύκονο ξεκινάει στο 1,5 ευρώ για take away, στα 4 ευρώ και άνω στη Μικρή Βενετία, ανεβαίνει στα 6,5 ευρώ στον Ορνό και καταλήγει στην εξωφρενική τιμή των 150 ευρώ στον Πλατύ Γιαλό.

Ο πιο ακριβός καφές στη Μύκονο κοστίζει 150 ευρώ το φλιτζάνι, είναι από περιττώματα γάτας, έχρεται σε χρυσό ποτήρι 24 καρατίων και σερβίρεται στον Πλατύ Γιαλό.

Η εξωφρενική τιμή του καφέ «Λουάκ» οφείλεται στην σπανιότητά του και στον τρόπο συγκομιδής του, ενώ το σερβίρισμά του γίνεται σε πορσελάνινα και χρυσά σερβίτσια και είναι ανάρπαστος στους πλούσιους επισκέπτες της Μυκόνου.

Όπως λέει ο Δημήτρης Καλαμαράς, ιδιοκτήτης εστιατορίου, «κανένας Έλληνας» δεν έχει πει τον συγκεκριμένο καφέ, ενώ το εστιατόριό του είναι το δεύτερο στην Ευρώπη που σερβίρει τον συγκεκριμένο καφέ, που απευθύνεται σε βαθύπλουτους πελάτες.

48.000 για ένα γεύμα

Το παραλιακό καφέ ρεστοράν απευθύνεται σε πλούσιους μεγιστάνες από όλο τον κόσμο, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με τα πιο σπάνια είδη φαγητού και ροφημάτων, με Ρώσο εκατομμυριούχο να πληρώνει για ένα γεύμα το κόστος ενός διαμερίσματος.

Αντίστοιχο ήταν και το φιλοδώρημα του Ρώσου μεγιστάνα, με τους σερβιτόρους να βγάζουν σε μια ημέρα 2 βασικούς μισθούς.

Αν και Μύκονος εδώ και χρόνια θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά νησιά του κόσμου, υπάρχουν και χώροι εστίασης με πιο προσιτές τιμές, αφού το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με τις υπηρεσίες και τις επιλογές του καθενός.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments