....

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΠΕΛΛΑΣ : ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ "ΑΡΕΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ" ΓΙΑ 1 ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΘΕΣΕΙΣ;

Γράφει ο Σίμος Σλατίνης .

.

Μεγάλος ο ανταγωνισμός για μία από τις Έξι θέσεις στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας -Πέλλας .

Δεν είναι η πρώτη αλλά σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία φορά που θα γραφτεί κάτι για το ενδεχόμενο της διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών. Η συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα , τροφοδοτεί συνεχώς είδους σενάρια , με αποτέλεσμα όλα το πολιτικά κόμματα να βρίσκονται σε εγρήγορση . Βέβαια ο ΣYΡIZA επιμένει ότι εκλογές θα γίνουν το 2019. Παρόλα αυτά όπως όλα δείχνουν υπάρχει η λεγόμενη "κρυφή " προετοιμασία . Η Νέα Δημοκρατία πάλι ζητά συνεχώς εκλογές , κρατώντας σε συνεχή εγρήγορση τα μέλη και στελέχη της. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ετοιμάζει έναν μακρύ κατάλογο που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια της. 30 άτομα στην Πέλλα

Όσο και αν φαίνεται απίστευτο , έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσες είναι οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από την Πέλλα προς τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς. Το κυβερνητικό προσδόκιμο έχει "ανοίξει την όρεξη" σε πολλούς Με αποτέλεσμα να υπάρχει και ο πόλεμος του παρασκήνιου. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν κατέβει στην Αθήνα ,διεκδικώντας ο καθένας για τον εαυτό την "σιγουριά" της υποψηφιότητας . Την οποία πολλές φορές Δεν διστάζουν να την διαλαλούν σε "υποψηφίους " ψηφοφόρους τους...... Σε αυτή τη" μάχη " Υπάρχουν οι λεγόμενες "συμμαχίες " Προσπαθούν να βγάλουν από το παιχνίδι κάποια άλλα πρόσωπα. Ας δούμε όμως τώρα τι γίνεται και με τα ονόματα : Γιαννιτσά Στην μεγαλύτερη πληθυσμιακά πρώην επαρχία του νομού Πέλλας το πρώτο λόγο έχει ο σημερινός βουλευτής και πρώην υπουργός Γιώργος Καρασμάνης. ο οποίος είναι βουλευτής εδώ και 21 χρόνια. Αν όμως η ηγεσία του κόμματος προτιμήσει την μεγάλη ανανέωση των ψηφοδελτίων, τότε ο κύριος Καρασμάνης κινδυνεύει να μείνει απέξω .

Το δεύτερο όνομα είναι του Διονύση Σταμενίτη. Ο οποίος πρωτοεκλέχθηκε βουλευτής του 2012 . Το 2015 δεν τα κατάφερε και τώρα επιθυμεί την επάνοδο του. Ο Θόδωρος Δεληγιάννης ανήκει στη νέα γενιά στελεχών του κόμματος . Στις εσωκομματικές εκλογές στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη Κι ελπίζει ότι θα διεκδικήσει μία από τις τρεις θέσεις στα Γιαννιτσά . Υπάρχουν όμως και οι περιφερειακοί σύμβουλοι με πρώτο τον Λάκη Βασιλειάδη. Η περίπτωση του βέβαια θα εξαρτηθεί σε συνάρτηση με τη διεκδίκηση της θέσης του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας. Πιο κοντά σε μία υποψηφιότητα βρίσκεται και η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Καράμπελα. Υπολογίσιμη δύναμη τέλος πρέπει να θεωρείται και ο Ηλίας Πλιόγκας .

Στην Σκύδρα, εδώ  επανέρχεται ο πρώην βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής . Το πόσο σίγουρο όμως θα είναι το τοπίο για τον ίδιο , Αυτό θα εξαρτηθεί και από άλλους δύο ενδιαφερομενους. Πρόκειται για τους Γιάννη Ανδρίτσο και Κώστα Μπαρμπαγιάννη , που στις περιφερειακές Εκλογές είχαν κατέβει με το ψηφοδέλτιο που στήριξε η Νέα Δημοκρατία . Έδεσσα Το μεγάλο ερωτηματικό για τη Νέα Δημοκρατία , που έχει να δει βουλευτή στην περιοχή από την εποχή του αειμνηστου Χρήστου Βυζοβιτη.

Η περιοχή αναζητά κάτι καινούργιο, αλλά και ταυτόχρονα δυναμικό για την επάνοδό της στη κεντρική πολιτική σκηνή. Η Θάλεια Τσαλκιτζη ήταν υποψήφια το 2015 και το ίδιο θα επιδιώξει και τώρα. Έχει ακουστεί και το όνομα του δημάρχου Δημήτρη Γιάννου,ο ίδιος προς το παρών λέει ότι δεν το σκέπτεται, δεν το έχει αποκλείσει όμως. Υπάρχει και ο Ιάκωβος Θεοδωσης, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του. Το όνομα έκπληξη προς το παρόν αγνοείται.

Αριδαία η περίπτωση του Πέτρου Ζερζη προς το παρόν πρέπει να αποκλειστεί, καθώς φαίνεται να θέλει να διεκδικήσει την θέση του Αντιπεριφερειαρχη Πέλλας.

Η Γεθσημανή Πασχαλιδου ήταν υποψήφια το 2015,και αναμένει τις εξελίξεις. Ακούγονται επίσης τα ονόματα της Κατερίνας Τουφεγγοπουλου και της Άννας Αγιαννογλου. Ο αγώνας.....συνεχίζεται

Αυτή είναι λίγο πολλή η σημερινή κατάσταση, η οποία διανθίζεται από ανίερες συμμαχίες και χτυπήματα κάτω από την μέση. Σε ότι αφορά τις πληροφορίες για το πως θα κλείσει το ψηφοδέλτιο, αυτές αναφέρουν τα εξής: τρεις θα ειναι οι υποψήφιοι από τα Γιαννιτσά, ένας από Σκύδρα,ένας απο Έδεσσα και ένας απο Αριδαία. Όπως μάλιστα λέγεται ,τέσσερεις θα είναι άνδρες και δυο γυναίκες .Λέγεται μάλιστα ότι οι γυναίκες θα είναι από Έδεσσα και Αριδαία.

Να τονιστεί τέλος ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν βρεθούν οι τρεις, ενώ η ΝΟΔΕ θα προτείνει άλλον έναν «έκπλ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments