....

ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Δ.Τ. 25-26 ΜΑΪΟΥ 2016

Ο βασιλιάς Γουλιέλμος Αλέξανδρος της Ολλανδίας στο ΕΚ

 

 

Για πρώτη φορά μετά την άνοδό του στο θρόνο τον Απρίλιο του 2013, ο βασιλιάς Γουλιέλμος Αλέξανδρος της Ολλανδίας θα απευθύνει ομιλία στο ΕΚ στα πλαίσια πανηγυρικής συνεδρίασης την Τετάρτη μετά από την έναρξη της συνόδου ολομέλειας στις Βρυξέλλες στις 3μμ (ώρα Βελγίου).


Μεταφορά δεδομένων μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ

Η νέα πρόταση για τη ρύθμιση μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ επί της ασπίδας προστασίας της ιδιωτικής ζωής των Ευρωπαίων πολιτών των οποίων τα προσωπικά δεδομένα μεταφέρονται στις ΗΠΑ για εμπορικούς σκοπούς θα συζητηθεί την Τετάρτη το απόγευμα στο ΕΚ με τον Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών Bert Koenders και την Επίτροπο Věra Jourová.


Συζήτηση στο ΕΚ για την Ενεργειακή Ένωση

Ο ρόλος των πολιτών στη διαμόρφωση της Ενεργειακής Ένωσης και τα μέτρα που θα ληφθούν για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας θα συζητηθούν στην ολομέλεια την Τετάρτη το απόγευμα. Ένα σχετικό ψήφισμα θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη.


Ενιαία ψηφιακή αγορά: Συζήτηση με τον Επίτροπο Andrus Ansip

Τα νέα σχέδια για την περαιτέρω τόνωση του ηλεκτρονικού εμπορίου και των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων αντιμετώπισης των αδικαιολόγητων πρακτικών γεωγραφικού αποκλεισμού (geoblocking), η διασυνοριακή μεταφορά δεμάτων και η εφαρμογή πανευρωπαϊκών κανόνων, θα ανακοινωθούν το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Μαΐου και θα συζητηθούν με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενιαία ψηφιακή αγορά, Andrus Ansip, την ίδια ημέρα το απόγευμα.


 

 

Η πτώση στις τιμές του γάλακτος και η ανάγκη προστασίας των παραγωγών

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη κατάρρευση των τιμών του γάλακτος σε όλη την Ευρώπη, χωρίς να υπάρχουν σημάδια άμεσης ανάκαμψης, οι ευρωβουλευτές θα θέσουν ερωτήματα στον Επίτροπο Φιλ Χόγκαν σχετικά με τα πιθανά μέτρα για την ανακούφιση των πιέσεων που δέχονται οι γαλακτοπαραγωγοί και την σταθεροποίηση των εισοδημάτων τους στη διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια την Πέμπτη το πρωί.


Ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια σε απολυμένους σε Ελλάδα και Γαλλία

Η ολομέλεια του ΕΚ αναμένεται να εγκρίνει την Πέμπτη 26 Μαΐου τη χορήγηση ευρωπαϊκής βοήθειας ύψους 6.468.000 ευρώ στην Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσει τους 557 απολυμένους των σούπερ μάρκετ "Λάρισα" στην αναζήτηση νέας εργασίας και 5.146.800 ευρώ για 2.132 οδηγούς φορτηγών και συναδέλφους τους που απασχολούνταν στην εταιρία οδικών μεταφορών MoryGlobal SAS στη Γαλλία.


 Άλλα θέματα που θα συζητηθούν στην ολομέλεια

 

Αναλυτικά όλα τα άρθρα των Νέων της Συνόδου


 

 

 

 

 

 

Σύνδεσμοι

 

Το σχέδιο της ημερήσιας διάταξης

 

Απευθείας αναμετάδοση της Συνόδου, των Συνεντεύξεων Τύπου και άλλων γεγονότων μέσω του EPLive

 

Απευθείας αναμετάδοση της Συνόδου μέσω του EbS/EbS+

 

EuroparlTV

 

Ιστοσελίδα της Οπτικοακουστικής Μονάδας του ΕΚ

 

EP Newshub

 

Podcasts για θέματα κλειδιά της ολομέλειας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments