....

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ: ΜΕΤΑ ΤΟ «ΕΘΝΟΣ» ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ EPSILON TV

Λίγα 24ωρα μετά την ψήφιση της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες το παιχνίδι στα media ξαναπαίρνει «φωτιά» και οι διεργασίες  εντείνονται. Τον τόνο δίνουν οι κινήσεις παλιών και υποψήφιων νέων καναλαρχών, που φιλοδοξούν να αποκτήσουν  ισχυρή παρουσία στον τομέα ενημέρωσης και ψυχαγωίας. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος μετά την απόκτηση των τίτλων των εφημερίδων του Μπόμπολα («Εθνος», «Ημερησία») – κι ενώ κατέχει ήδη στρατηγικό πακέτο μετοχών του Mega Channel (19,6%) - φέρεται να αποκτά τον έλεγχο του καναλιού Epsilon TV.

Από το πρωί υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, που επιδιώκει να δημιουργήσει έναν ισχυρό όμιλο στα media, κατέληξε ήδη σε συμφωνία για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Epsilon TV. Όπως αναφέρεται από έγκυρες πηγές, η συμφωνία προβλέπει ότι ο νυν ιδιοκτήτης του καναλιού Φίλιππος Βρυώνης θα παραμείνει ως μειοψηφών μέτοχος, συνεργαζόμενος με τον νέο μεγαλομέτοχο για την εξασφάιση τηλεοπτικής άδειας.

Κατά πληροφορίες,  η συμφωνία τελεί υπό αίρεση και θα υλοποιηθεί πλήρως εάν η εταιρεία του Epsilon  εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας στον νέο διαγωνισμό.

Τίποτε πάντως  δεν  έχει επιβεβαιωθεί επίσημα  - και δεν μπορεί βέβαια να διασταυρωθεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν πολλές συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Το deal  αυτό – αν ολοκληρωθεί τελικά – θα επηρεάσει πιθανότητα και τις εξελίξεις στο Mega, όπου  ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται ως «ανεπιθύμητος εταίρος» του Βαγγέλη Μαρινάκη και της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Εν πάση περιπτώσει, οι εξελίξεις δείχνουν ότι ο ομογενής επιχειρηματίας  είναι αποφασισμένος να  συνεχίσει την προσπάθεια για τη συγκρότηση ισχυρού μιντιακού ομίλου, που θα περιλαμβάνει εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Θα είναι το νέο ισχυρό πρόσωπο σε έναν κλάδο που βρίσκεται σε φάση αναδιάταξης, εν μέσω σφοδρών επιχειρηματικών συγκρούσεων και παρασκηνιακών πολιτικών αντιπαραθέσεων.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments