....

ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΚΟΠΙΩΝ: ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΔΡΙΑΝΤΩΝ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Διαμετρικά αντίθετος με την πολιτική του προκατόχου του Νίκολα Γκρουέφσκι σε ότι αφορά στην εξωτερική πολιτική της ΠΓΔΜ απέναντι στην Ελλάδα είναι ο νέος πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, κατηγορώντας μάλιστα τον πρώην πρωθυπουργό για προβοκάτσιες εναντίον της Ελλάδας.

Ο νέος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ χαρακτήρισε ως «προβοκάτσια» την τοποθέτηση αδριάντων ιστορικών προσωπικοτήτων σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες, αλλά και τις μετονομασίες δρόμων και αεροδρομίων στα Σκόπια, τονίζοντας πως εξαιτίας αυτών των κινήσεων επιδεινώθηκαν οι σχέσεις με την Ελλάδα και ότι ο ίδιος έχει σκοπό να βάλει τέλος σε αυτό.
Μάλιστα, στη διάρκεια συνέντευξής στην κρατική τηλεόραση, ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι επί κυβερνήσεων Γκρουέφσκι οι σχέσεις της ΠΓΔΜ με τις γειτονικές χώρες και ειδικότερα με την Ελλάδα επιδεινώθηκαν.
«Ένας επιπλέον παράγοντας επιδείνωσης ήταν οι προκλητικές εγκαταστάσεις αγαλμάτων και οι μετονομασίες δρόμων, αεροδρομίων, πλατειών, στα οποία δίνονταν ονόματα αρχαίων προσωπικοτήτων (Μέγας Αλέξανδρος, Φίλιππος, κ.ά.)» είπε, αν και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση του δεν έχει σκπό να τα γκρεμίσει καθώς είναι υπερβολικό το κόστος.

 

http://www.aixmi.gr/index.php/neos-prvuypoyrgos-pgdm-probokatsia/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments