....

Ο 80ΧΡΟΝΟΣ 2ος ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΠΛΑ

Ο Αμάνθιο Ορτέγα μόλις έκλεισε τα ογδόντα του χρόνια. Είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον Μπιλ Γκέιτς. Και είναι ισπανός. Από τη Γαλικία ,όπου μένει πάντα. Είναι ο ιδιοκτήτης των ZARA σε όλο των κόσμο. Ξεκίνησε πάμφτωχος πουλώντας βάτες για γυναικεία ρούχα. Μετά έφτιαξε μία μικρή βιοτεχνία. Σήμερα, δεκάδες εταιρίες ανήκουν στον κολοσσό που δημιούργησε.

Καταφέραμε να δούμε τη φωτογραφία του μόλις λίγα χρόνια πριν. Ποτέ δεν εμφανιζόταν δημόσια. Κι ως παλαιάς κοπής επιχειρηματίας, αγοράζει παντού τα κτίρια που χρησιμοποιεί. Του ανήκουν τα πιο εμβληματικά κτήρια σε πολλές σημαντικές πόλεις στον κόσμο. Η ακίνητη περιουσία του είναι τεράστια.

Στη φωτογραφία με την κόρη του Μάρτα, τη μοναδική κληρονόμο του. Η πρώτη της δουλειά ήταν πωλήτρια σε ένα από τα μαγαζιά του χωρίς κανείς να γνωρίζει ότι είναι κόρη του. Πέρασε σχεδόν μια δεκαετία ως απλή πωλήτρια σε πολλές πόλεις του κόσμου. " Για να μάθει τη δουλειά" επέμενε εκείνος. Και δικαιώθηκε. Εχει αποσυρθεί από την προεδρία της Inditex αλλά διατηρεί σημαντικά ποσοστά.

Ενας άνθρωπος μύθος με τις πιο απλές συνήθειες στον κόσμο. Ούτε μια στιγμή δεν έχουμε δει επίδειξη του πλούτου του. Μέχρι και σήμερα δουλεύει σκληρά, ξυπνάει χαράματα. Στόφα survivor. Γνήσιος gallego. Que cumplas muchos más Amancio!

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments