....

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΣ

 

 

 

Η ΠΡΟΣΔΩΚΟΥΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ
   Μπέρτολτ Μπρεχτ: <<Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα νέο.
Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρομούσε νέες μυρωδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε πριν ξαναμυρίσει.>>
   Σήμερα σβήνουμε τα κεράκια στη Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννου, καθώς γιορτάζει την εκλογική της νίκη πριν από επτά χρόνια ακριβώς στις 14 Νοεμβρίου 2010. Μια νίκη που υποτίθεται σηματοδοτούσε την έλευση του νέου και την αποτίναξη του παλιού. Πρέσβευε την διαφάνεια και την αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα και έκανε σημαία την κάθαρση στα οικονομικά του Δήμου. Δημιούργησε προσδοκίες και φάνηκε πολλά υποσχόμενη σε μια εποχή που η κρίση έκανε την εμφάνιση της.
   Όλα αυτά φυσικά αποδείχθηκαν κάλπικες υποσχέσεις και αυτό γιατί σχεδόν αμέσως η Δημοτική Αρχή συμβιβάστηκε με κατεστημένα τοπικά συμφέροντα του Δήμου και αντί για κάθαρση προχώρησε στην καθαίρεση κάποιων αξιόλογων στελεχών του συνδυασμού της, που πραγματικά πίστεψαν στη νέα σελίδα για τον Δήμο Έδεσσας. Η περιθωριοποίηση στελεχών που είχαν διαφορετική άποψη έγινε πάγια τακτική σε όλα τα επίπεδα με τον κ. Γιάννου να παραδίδει τα κλειδιά της Δημαρχίας στα πιο ακροδεξιά στοιχεία του συνδυασμού του.
   Έτσι λοιπόν ο κατήφορος δεν έχει σταματημό. Από την απαξίωση υπηρεσιών του Δήμου η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην απαξίωση των πολιτών και της προσωπικότητας τους, καθότι οι επαγγελματίες με επιτυχημένη πορεία στον επαγγελματικό στίβο θεωρούνται από τον κ. Γιάννου <<υπογραφούλες>> χωρίς υπόσταση. Επιπλέον έχει γίνει καθηγητής ο κ. Γιάννου στην εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων και μικροεξυπηρετήσεων καθιστώντας τον ως τον πλέον κατάλληλο εκφραστή του χθες. Ταυτόχρονα είναι κοινή διαπίστωση όλων των πολιτών πως ενώ η Δημοτική Αρχή χαρακτήριζε την απελθούσα διοίκηση του κ. Σόντρα ως καθεστωτική εξαιτίας των σαράντα χρόνων διοίκησης κατάφεραν οι ίδιοι να τους ξεπεράσουν σε ελάχιστο χρόνο.
   Στο προεκλογικό του λόγο το 2010 ο κ. Γιάννου υποσχέθηκε ενεργοποίηση όλων των πολιτών, διαφάνεια και εξάλειψη των πελατειακών σχέσεων. Διεκδικητικότητα πόρων, μείωση της κατασπατάλησης, συμμετοχικότητα και την απαλοιφή καθεστωτικών αντιλήψεων. Το νέο λοιπόν δεν ήρθε ποτέ, γιατί απλώς κάποιοι φόρεσαν το προσωπείο του νέου ενώ βαθειά μέσα τους διακατέχονται από το παλιό με το οποίο δεν θέλουν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο.
   Τέλος εμείς οι νέοι του Δήμου μας και όσοι αισθάνονται ότι εκπροσωπούν το νέο οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε και να αποτελέσουμε τον πυρήνα των εξελίξεων. Διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό και καθοριστικό ρόλο στο Δήμο Έδεσσας  μη δίνοντας πολιτικό άλλοθι σε ανθρώπους που θέλουν να σπεκουλάρουν την ελπίδα και το όραμα μας για την Έδεσσα που αγαπάμε όλοι.

ΘΩΜΑΣ Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments