....

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΈΔΕΣΣΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΕΣΣΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.

 

 

 

 

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, παρακολουθήσαμε τον Δήμαρχο κ. Γιάννου στην πολιτική του αντιπαράθεση με την κ. Ταμβίσκου   να χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά ένα επιχείρημα που κατά κόρον, χρησιμοποιεί. Δηλαδή, για να δικαιολογήσει την ορθότητα των πράξεων του, θεωρεί ότι η γενέτειρα και η καταγωγή   του δίνει πιστοποιητικό υπεροχής και ικανοτήτων ενασχόλησης με τα κοινά.

Έτσι λοιπόν, ο κ. Γιάννου αποτελεί τον κύριο εκφραστή ενός νοσηρού τοπικισμού όπου κάθε τι, που δεν συνδέεται αμέσως ή εμμέσως με τον τόπο καταγωγής απορρίπτεται σαν ρυπαρό, άχρηστο, ανίερο, κάλπικο, νοθευμένο, ξένο, ψυχρό και αδιάφορο. Ένας τοπικισμός που στερεί τον τόπο από οτιδήποτε δημιουργικό θα μπορούσε να αναδείξει.

Φυσικά, υπάρχει και ο υγιής τοπικισμός που υπόκειται στην φυσική αναγκαιότητα του καθενός να τιμήσει τις ρίζες του, τους προγόνους του, τα τοπικά ήθη και έθιμα, την ντοπιολαλιά.

Δυστυχώς, για τον κ. Γιάννου  η καταγωγή δεν αποτελεί επαρκές πολιτικό κριτήριο για το ήθος, την πολιτική επάρκεια, την εντιμότητα, την εργατικότητα, τις γνώσεις, ενώ το τυχαίο γεγονός της γέννησης  ή της κατοικίας σε ένα τόπο  λόγω  συνθηκών ή  αδυναμίας επιλογής, δεν μπορεί να συγκριθεί με την συνειδητή επιλογή να συνδέσουμε τη ζωή μας με ένα τόπο αγαπημένο, που έχει κερδίσει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Οι νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες πρέπει να σπάσουν τα στεγανά της στασιμότητας και της οπισθοδρόμησης, της μιζέριας που είχαν αρνητικές συνέπειες και οδήγησαν την πόλη στην υπανάπτυξη.

Το παρακμάζων πολιτικό σύστημα που εξακολουθεί πίστα ,να υπηρετεί ο κ. Γιάννου δεν έχει να προσφέρει τίποτα άλλο στην τοπική κοινωνία φυσικά δεν σημαίνει ότι όλοι   όσοι συμμετείχαν στα κοινά του Δήμου αλλοτριώθηκαν και αποτελούν το παλιό, άλλωστε το νέο για να ανθίσει και να αναπτυχθεί απαιτεί και τις κατάλληλες συνθήκες.

Αν η επιθυμία μας είναι η Έδεσσα να μετατραπεί σε κοσμόπολη με ιδανικές συνθήκες διαβίωσης τόσο  των παιδιών, όσο και των ηλικιωμένων, αν επιθυμούμε  να  η Έδεσσα να είναι ελκυστική στην επιλογή ως μόνιμη κατοικία τόσο από τους νέους μας αλλά και από  τους νέους άλλων περιοχών, αν στοχεύουμε στις γνώσεις, στις υπηρεσίες νέων επιστημόνων, πρέπει να πείσουμε τους νέους, τους ενεργούς πολίτες να ασχοληθούν με τα κοινά αναδεικνύοντας την αυθεντική αγάπη για τον τόπο μας.     

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments