....

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΑΪΣΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!!!

Για να μην μπερδευόμαστε όχι ο δικός μας Δήμος αλλά ο Δήμος Ιωαννίνων ο οποίος αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το θέμα των αδέσποτων

και κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη.

Στο πλαίσιο των ενεργειών εξεύρεσης λύσης, ο Δήμος προμηθεύτηκε δέκα ειδικές ταΐστρες, τις οποίες θα τοποθετήσει σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης και της Πανεπιστημιούπολης.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι αφ' ενός να λάβουν τέλος διάφορες εστίες ρύπανσης που δημιουργούνται σε πλατείες και πεζοδρόμια όπου πολίτες εναποθέτουν διάφορες τροφές και αφετέρου τα αδέσποτα να συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία που δεν θα δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, τα ακριβή σημεία που θα τοποθετηθούν αναμένεται να γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Δέκα ταΐστρες για αδέσποτα ζώα, εκ των οποίων οι δύο στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης και οι υπόλοιπες στην πόλη των Ιωαννίνων, θα τοποθετήσει το Γραφείο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ιωαννιτών το προσεχές διάστημα, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει το μείζον πρόβλημα που υπάρχει, ενώ προγραμματίζονται ανάλογες παρεμβάσεις και στις Δημοτικές Ενότητες. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν τα αδέσποτα σκυλιά σε συγκεκριμένα σημεία που δε θα επηρεάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων και της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και να γίνει εφικτή η ομαλή και χωρίς προβλήματα επανένταξη των ζώων που αυτή τη στιγμή παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Καταφύγιο Αδέσποτων.
Όπως σημείωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το Καταφύγιο Αδέσποτων Μπάμπης Μπρέχας, τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι ταΐστρες έχουν επιλεγεί προσεκτικά, με κύριο στόχο να υπάρχει διαχείριση των αδέσποτων ζώων και να απομακρυνθούν από σημεία που δημιουργούν προβλήματα, όπως για παράδειγμα από τα εστιατόρια και τις αίθουσες του Πανεπιστημίου.
Ο κ. Μπρέχας τόνισε αυτός είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και όχι η κακοποίηση και θανάτωση αδέσποτων ζώων που επιλέγουν κάποιοι ασυνείδητοι.

Παράδειγμα προς μίμηση και για τους δικούς μας Δήμους στον Ν. Πέλλας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments