....

Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ NATIONAL GEOGRAPHIC

Τον Θοδωρή Αναγνωστόπουλο τον έχετε δει πολλές φορές στα δελτία τύπου που σας έχω στείλω. Είναι ο άνθρωπος με το κανάλι στο You tube "Travelling with kids", με το επίσης κανάλι "Celebrity Science", ο άνθρωπος που συμπεριλήφθηκε από το Explores Club της Νέας Υόρκης στη λίστα με τα «50 άτομα που αλλάζουν τον κόσμο» για το 2022, βρίσκεται στη μεγάλη οικογένεια των εξερευνητών του National Geographic και πίσω από το Athens Science Festival. Αν ρίξετε μια ματιά στο βιογραφικό του θα δείτε ότι τα παραπάνω, είναι μερικές από τις δράσεις του. Είναι από τους ανθρώπους που εκπροσωπώ και νιώθω πραγματικά περήφανη για εκείνον. Αυτή τη στιγμή που σας γράφω, βρίσκεται ήδη πάνω στο πλοίο "Ναυτίλος" του National Geographic κάνοντας την έρευνά του που θα βοηθήσει όλη την ανθρωπότητα.
Εάν θέλετε συνέντευξη μαζί του, παρακαλώ, επικοινωνήστε μαζί μου.
Φωτογραφίες του πλοίου θα βρείτε εδώ: https://bit.ly/3LNjsN1
Φωτογραφίες του ίδιου θα βρείτε εδώ: https://bit.ly/3dNWaKm
Και το δελτίο τύπου σε μορφή word θα το βρείτε εδώ: https://bit.ly/3DZ7jTq
Θα σας ήμουν υπόχρεη με τη δημοσίευση του δελτίου τύπου.
Σας ευχαριστώ θερμά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, Co-founder & General Manager του μη κερδοσκοπικού οργανισμού SciCo (Science Communication – Επιστήμη Επικοινωνία) επιλέχθηκε να συμμετέχει ως Explorer σε μια αποστολή του National Geographic στον Ειρηνικό Ωκεανό, με τίτλο «Από την Ακτή στην Άβυσσο: Εξερευνώντας τις κοινότητες των καρχαριών και τη ρύπανση από μικροπλαστικά στα κύρια νησιά της Χαβάης» (From Shore to the Abyss: Exploration of Shark Communities and Microplastic Pollution in the Main Hawaiian Islands") που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 8 Οκτωβρίου.
Για μια εβδομάδα το εξερευνητικό πλοίο "Nautilus" θα πλέει γύρω από τα νησιά της Χαβάης, φιλοξενώντας δύο ομάδες Εξερευνητών, οι οποίες πρόκειται να μελετήσουν τις κοινότητες καρχαριών στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και τη ρύπανση από μικροπλαστικό.
Στόχος της αποστολής είναι η διερεύνηση της αλληλεπίδρασης του ανθρώπινου παράγοντα με το υδάτινο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Θοδωρή θα επικεντρωθεί στο πρόβλημα των μικροπλαστικών και θα δημιουργήσει έναν χάρτη της ρύπανσης που εντοπίζεται στα επιφανειακά ύδατα και τον αέρα.
Θ' αναλυθούν τα ευρήματα, θα κατηγοριοποιηθούν τα μικροπλαστικά ανάλογα με την πηγή προέλευσής τους (πχ πλαστικές σακούλες, δίχτυα αλιείας, ίνες από συνθετικά υφάσματα κτλ) και θ' ακολουθήσουν στοχευμένες παρεμβάσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις που επιφέρουν μόλυνση από μικροπλαστικά, προτείνοντας βιώσιμες λύσεις.

Λίγα λόγια...
... για το Πρόγραμμα Εξερεύνησης Nautilus
Το 2008, ο Dr. Ballard, ο επιστήμονας που ανακάλυψε το ναυάγιο του Τιτανικού, ίδρυσε το Ocean Exploration Trust (OET) και απέκτησε το εξερευνητικό πλοίο Nautilus, το οποίο συνεχίζει να εξερευνά τους ωκεανούς του κόσμου μέχρι σήμερα αναζητώντας νέες ανακαλύψεις στους τομείς της γεωλογίας, της βιολογίας, της ναυτιλιακής ιστορίας, της αρχαιολογίας και της χημείας, δίνοντας παράλληλα νέα διάσταση στην έννοια της εκπαίδευσης.
Κατά τη διάρκεια των αποστολών του Nautilus, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί αλλά και το παγκόσμιο κοινό έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια εμπειρία εξ' αποστάσεως εξερεύνησης μέσω live μετάδοσης από το πλοίο. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα σε σχολεία να αλληλεπιδράσουν με τους Εξερευνητές που βρίσκονται στο πλοίο, μέσω προγραμματισμένων zoom calls στοχεύοντας έτσι στην ανάδειξη του STEM στη νέα γενιά.

... για τον Θοδωρή Αναγνωστόπουλο
Science engager, κοινωνικός επιχειρηματίας και public speaker. Σπούδασε Βιολογία και έχει διδακτορικό στη Γενετική από το Kings College London. Είναι Πρόεδρος και συνιδρυτής της Κοινωνικής Επιχείρησης SciCo, στόχος της οποίας είναι η προώθηση της επιστήμης μέσω καινοτόμων τρόπων στο ευρύ κοινό, ενώ έχει διεθνή δράση. Είναι, επίσης, ιδρυτής της εταιρίας Theta Communications, που εξειδικεύεται στη βιωματική εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού. Συνιδρυτής των Athens, Thessaloniki, Patras, Thessaly και Mediterranean Science Festivals, του Mind the Lab, του διαδικτυακού εκπαιδευτικού προγράμματος School Lab, του εκπαιδευτικού προγράμματος STEMpowering Youth και της ΜΚΟ Green Project.
Το 2012 εκπαιδεύτηκε από τον τέως Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Al Gore για θέματα κλιματικής αλλαγής και είναι πρεσβευτής του για το Climate Reality Project. Από το 2013 έως το 2017 ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποτρόφων Ωνάση. Είναι ο πρώτος Έλληνας Fellow της Ashoka και το 2017 του απονεμήθηκε το British Council UK Alumni Social Impact Award. Από το 2021 ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των εξερευνητών του National Geographic. Επίσης, το Explores Club της Νέας Υόρκης τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τα «50 άτομα που αλλάζουν τον κόσμο» για το 2022. Ο Θοδωρής έχει ταξιδέψει σε 92 χώρες σε έξι ηπείρους.

Περισσότερα στοιχεία για την αποστολή της ομάδας των μικροπλαστικών θα βρείτε ΕΔΩ

Ακολουθήστε τον Θοδωρή και τη SciCo στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για να γίνετε και εσείς μέρος αυτής της εμπειρίας :
Instagram:
@theoanagno https://www.instagram.com/theoanagno/
@scicogreece https://www.instagram.com/scicogreece/

Facebook:
Theo Anagnostopoulos https://www.facebook.com/theo.anagnostopoulos.3
SciCo https://www.facebook.com/Making.Science.Simple

LinkedIn:
Theo Anagnostopoulos https://www.linkedin.com/in/theoanagnostopoulos/
SciCo https://www.linkedin.com/company/scico/
Site: https://scico.gr/

LOGO 2
LOGO
2
11
6
 

©2022 vassosotiriou@wewill.gr, We will | Αθήνα, 2019, www.vassosotiriou.gr

Σχόλια - Facebook Comments