....

Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργου Κατρούγκαλου στο Δήμο Πέλλας,

την περασμένη Παρασκευή 19/12, ξεκινώντας από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, στο οποίο συζήτησε με τους εργαζόμενους του, τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, ενώ η διοίκηση ανέδειξε την ελλειπή προβολή του αρχαιολογικού χώρου, η οποία εάν ξεπεραστεί θα οδηγήσει σε αύξηση της επισκεψιμότητάς του. Στη συνέχεια συναντήθηκε με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών καθώς και με το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου και ολοκληρώθηκε η επίσκεψη με την ομιλία του σε πολίτες της πόλης μας, στους οποίους κατέδειξε με σαφήνεια τα αίτια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, τα οποία οφείλονται στα αδιέξοδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής η οποία έχει κυριαρχήσει σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και την ρεαλιστική εναλλακτική λύση που προτείνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την αντιμετώπιση της και την ανασυγκρότηση της χώρας. Ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος, στον οποίο συμπολίτες μας τοποθετήθηκαν σε διάφορα ζητήματα που αφορούσαν:

  • τις νομικές οδούς διεκδίκησης αποζημίωσης από το Γερμανικό κράτος, αναφορικά με το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις λόγω της κατοχής της χώρας μας.
  • Εάν η διαπραγμάτευση του χρέους σε μια κατεύθυνση κουρέματος του θα γίνει αποδεκτή από τους ευρωπαϊκούς λαούς
  • Εάν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα διεκδικήσει με έμφαση την σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους
  • Την κυπριακή τραπεζική κρίση καθώς και το σχεδιασμό της ΟΝΕ, το ρόλο της ΕΚΤ στην υπέρβαση των πολιτικών λιτότητας
  • Την προοπτική η επερχόμενη νίκη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να αποτελέσει τον καταλύτη ευρύτερων ανατροπών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Η Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιαννιτσών δεσμεύεται να συνεχίσει αυτόν τον κύκλο των ενημερωτικών εκδηλώσεων έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να μπορούν να σχηματίσουν μια πραγματική εικόνα των θέσεων του.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments