....

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΗΣ ΚΙΝΣΆΣΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΆ (VIDEO PHOTOS)

 
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 βρεθήκαμε και καταγράψαμε με την κάμερά μας την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον  Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών, με την παρουσία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ και του Μητροπολίτη Κινσάσας κ. Νικηφόρο. Ο ιεραπόστολος μητροπολίτης συνδέεται με την ενορία, αλλά και την πόλη των Γιαννιτσών καθώς ιερείς της πόλης μαθήτευσαν στην Αθωνιάδα Σχολή του Αγ. Όρους στα χρόνια που διετέλεσε σχολάρχης.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο μητροπολίτης μίλησε σχετικά με το Ευαγγέλιο της ημέρας συνδέοντάς το με την ιεραποστολική δράση της Εκκλησίας. Εν συνεχεία παρουσίασε την πορεία της Θεολογικής Σχολής στην Κινσάσα τονίζοντας το σημαντικό εργο που επιτελείται εκεί με τον καταρτισμό νέων κατηχητών και ιερέων. Με απλότητα και αμεσότητα μοιράστηκε με τους πιστούς προσωπικές του εμπειρίες από τις διάφορες ιεραποστολικές εξορμήσεις και παρουσίασε τις δυσκολίες, τις αγωνίες, αλλά και τις χαρές του αγώνα κατήχησης του αφρικανικού λαού. Τόνισε μάλιστα ότι κατά το 2016 έχουν βαπτιστεί πάνω από 1000 χριστιανοί στη Μητρόπολή του και συνεχίζονται οι κατηχήσεις και οι βαπτίσεις.
 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην έξοδο του Ιερού Ναού διατέθηκε προς πώληση το βιβλίο "Μαγειρεύω για Σένα"  της Στέλλας Παπαδοπούλου η οποία είναι Ιεραπόστολος. Το ίδιο βιβλίο θα διατεθεί και στην πόλη της Έδεσσας τις επόμενες μέρες από την Μητρόπολή μας και όλα τα έσοδα του βιβλίου θα διατεθούν για τις ανάγκες τις Ιεραποστολής!
 
Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Ιωάννης Σπυρίδης και αρχιερατικός επίτροπος Γιαννιτσών ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην ενορία τονίζοντας ιδιαίτερα το σύνδεσμο αγάπης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της ενορίας του Αγ. Γεωργίου και της Ι. Μητροπόλεως Κινσάσας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε ενημέρωση και συζήτηση για τα θέματα της ιεραποστολής στο Κονγκό.
 
Όπως θα δείτε και στο πρώτο μας βίντεο ο Μητροπολίτης Κινσάσας επεξέγησε το Ευαγγέλιο της ημέρας και αναφέρθηκε στο έργο της ιεραποστολής στο μακρινό Κογκό της Αφρικής .
 
Στο δεύτερο βίντεό μας θα δείτε τον Πάτερ Ιωάννη από την Κινσάσα ο οποίος είναι ο πρώτος μοναχός που χρήστηκε το έτος 2005 και σήμερα είναι ιερέας και συνόδευσε στον Μητροπολίτη του στην περιοδεία του στην Ελλάδα με επόμενο σταθμό το Άγιο Όρος το οποίο θα επισκεφθεί για πρώτη φορά . Ο Πάτερ Ιωάννης στην κάμερά μας ψέλνει στα Κογκολέζικα και στα Ελληνικά. 
 
 
 
 
 
 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments