....

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε η πανήγυρις της Παναγίας Παντανάσσης στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης, όπου φυλάσσεται αντίγραφο της φερωνύμου εικόνος, το πρωτότυπο της οποίας βρίσκεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.
 
Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 6:30 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ μετέφερε το ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου.
Ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ. Παρέστη ο Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο Πρωτοσυγκέλλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών π. Σεραφείμ, ιερείς της πόλεως Εδέσσης, ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου και πλήθους πιστών.
Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών αναφέρθηκε στο θέμα της υπακοής θέτοντας ως υπόδειγμα υπακοής την Θεοτόκο τονίζοντας ότι, όσο περισσότερο πιστεύει κάποιος και αγαπά τον Θεό, τόσο περισσότερο κάνει υπακοή στο θέλημά Του και προοδεύει πνευματικά.
Ακολούθησε λιτανεία της ιεράς εικόνος της Παντανάσσης και του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις.
 
Το Σάββατο 24/9 τελέσθηκε το πρωί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Γρεβενών και Εδέσσης. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για όλα προς τον Κύριο και Θεό μας και ότι η ευγνωμοσύνη προς τον Θεό αποτελεί θεμέλιο της αληθινής ευτυχίας του ανθρώπου.
 
Το ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου θα παραμείνει στον Ι.Ναό του Αγίου Νεκταρίου μέχρι και την Κυριακή 25/9.
 
 

Φωτογρφίες Ευθυμοάδης Δημήτρης  www.fofoefthimiadis.gr

 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments