..

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ «Ο ΠΥΡΡΟΣ» ΣΤΟ 33ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΒΛΑΧΩΝ (PHOTOS)

 

Άκρως επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή του Συλλόγου Ηπειρωτών Κρύας Βρύσης «Ο ΠΥΡΡΟΣ» στο 33ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Ο Σύλλογός μας συμμετείχε στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης της Λάρισας.  Τα παιδιά του μεγάλου χορευτικού τμήματος έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην παρθενική τους εμφάνιση στην κορυφαία εκδήλωση των Βλάχων! Ο “ΠΥΡΡΟΣ” μετείχε στην τέταρτη (4η) ενότητα μαζί με δύο συλλόγους από το Κεφαλόβρυσο της Ηπείρου. Τα παιδιά χόρεψαν το βλάχικο τραγούδι “Μιτζιντέι Βρούτε”, τον πωγωνίσιο χορό “Ξενιτεμένο μου Πουλί”, τον ζαγορίσιο χορό “Κωνσταντάκης” και “έκλεισαν την παρουσία” τους με τον χορό “Αρβανιτοβλάχικο”.

Σε μια εντυπωσιακή τελετή, οι εξήντα (60) πολιτιστικοί σύλλογοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του Εξωτερικού, με πάνω από δύο χιλιάδες (2000) χορευτές στο σύνολό τους, χάρισαν στους χιλιάδες παρευρισκόμενους ένα μοναδικό πολιτισμικό θέαμα με παραδοσιακές φορεσιές, λάβαρα, χορό, τραγούδια και, πάνω απ' όλα μεράκι για την βλάχικη παράδοση!.

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Τσίκος και τα αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συγχαίρουν τα παιδιά για την πολύ καλή παρουσία τους σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας και όχι μόνο!

 

Η διοργάνωση έλαβε χώρα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.

 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κρύας Βρύσης “Ο ΠΥΡΡΟΣ” πλέον, προετοιμάζεται πυρετωδώς για την μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις 7 Ιουλίου 2017 στον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών όπως ο Μάκης Τσίκος στο κλαρίνο και ο Γιάννης Καψάλης με τη Γιώτα  Γρίβα στο τραγούδι.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments