....

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΟΜΆΔΕΣ ΨΉΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΆΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

 

 

Η  29η Μαρτίου του 2017, ήταν μια ιστορική μέρα για τη Σούπερ Λιγκ, καθώς η δομή του πρωταθλήματος αναμορφώθηκε με την ελπίδα να τονωθεί το ενδιαφέρον για την πρώτη κατηγορία.

 

Στη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ προ μηνών, τέθηκαν προς ψήφιση σημαντικές αλλαγές για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, με ορισμένες από αυτές να εφαρμόζονται άμεσα, ενώ άλλες να μπαίνουν σε ισχύ τη σεζόν 2018-2019.

 

Ωστόσο, οι αλλαγές εγκρίθηκαν οριακά αφού 13 από τις 16 ομάδες έδωσαν θετική ψήφο, ενώ η Λάρισα, ο Λεβαδιακός και ο Παναιτωλικός τις καταψήφισαν.

 

Η σεζόν 2018-19 θα βρει τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα μειωμένο κατά δύο. Για να συμβεί αυτό, οι ομάδες στην 15η και 16η θέση της φετινής τελικής κατάταξης της Σούπερ Λιγκ θα υποβιβαστούν αυτόματα στη Φούτμπολ Λίγκ, ενώ η πρωταθλήτρια της Φούτμπολ Λιγκ θα ανέβει στη Σούπερ Λιγκ. Συγχρόνως, η 13η και η 14η της Σούπερ Λιγκ θα παίξουν πλέι-οφ μαζί με τη 2η ομάδα από τη Φούτμπολ Λιγκ. Αυτή που θα επικρατήσει θα αποτελέσει τη 14η της Σούπερ Λιγκ για τη σεζόν 2018-2019.

 

Αρχής γενομένης από τη νέα σεζόν, ο τρόπος υποβιβασμού των ομάδων θα είναι διαφορετικός. Για τις ομάδες που θα βρίσκονται στις θέσεις 7-14, καθιερώνεται η φάση των πλέι- άουτ από όπου θα προκύπτει η ομάδα που θα πέφτει κατηγορία. Για την τελική κατάταξη θα συνυπολογίζονται οι βαθμοί της κανονικής περιόδου και των πλέι- άουτ.

 

Επίσης, με την ολοκλήρωση των αγώνων, η 13η ομάδα από τη Σούπερ Λιγκ θα παίζει τέσσερα παιχνίδια με τη δευτεραθλήτρια της Φούτμπολ Λιγκ για να διεκδικήσουν την παραμονή/άνοδο στη 14η  θέση της κορυφαίας κατηγορίας.

 

Παράλληλα, ξεκινώντας τη σεζόν 2017-18, μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου, ο πρωταθλητής θα αναδεικνύεται μέσα από διαδικασία πλέι- οφ στην οποία θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6. Οι βαθμοί της κανονικής περιόδου θα συνυπολογίζονται με τα αποτελέσματα των πλέι- οφ και η ομάδα με τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία θα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια της Σούπερ Λιγκ. Επιπλέον, μέσω των πλέι-οφ θα καθορίζονται οι ευρωπαϊκές θέσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ.

 

Ωστόσο, σύμφωνα  με τον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λιγκ και μόλις λίγες εβδομάδες πριν τη λήξη της φετινής σεζόν, Απόλλων Σμύρνης, ΑΟΚ και Πλατανιάς βρίσκονται με το ένα πόδι στον υποβιβασμό. Επομένως, οι ουραγοί της βαθμολογίας θα έχουν λίγες ακόμα ευκαιρίες για να βελτιώσουν τη βαθμολογία τους και να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για παραμονή στην κορυφαία κατηγορία.

 

Όσο για τις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης, αυτές είναι κατειλημμένες από τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, τις τρεις ομάδες που διεκδικούν με αξιώσεις την πρώτη θέση της κορυφαίας κατηγορίας και προχωρούν ακάθεκτες προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments