....

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΟΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» (PHOTOS)

 

 

 

 

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημ. Σχολ. Σκύδρας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα για τις/τους νηπιαγωγούς της 35ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ν. Πέλλας «ΌΡΑΜΑ».

Την Ημερίδα παρακολούθησαν περίπου 250 νηπιαγωγοί του Νομού, με στόχο να ενημερωθούν σε θέματα προστασίας των παιδιών, αλλά και πρόληψης από ενδεχόμενη σεξουαλική παρενόχληση/κακοποίηση. Η προστασία των μικρών παιδιών αυξάνεται μέσα από την εφαρμογή προγραμμάτων ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης στο νηπιαγωγείο, τα οποία και παρουσιάστηκαν αναλυτικά.  

Εισηγήτριες ήταν η κ. Αργυρώ Ρέντζη, Νηπιαγωγός, ΜEd, αποσπασμένη στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και συγκεκριμένα στην Επιστημονική Μονάδα Προσχολικής Αγωγής/Καινοτόμων Προγραμμάτων και Μεθόδων, η οποία μίλησε για την "Παιδική Σεξουαλική Κακοποίηση" και παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μη φοβάσαι την αγκαλιά" και η κ. Μαργαρίτα Γερούκη, Δρ. Παιδαγωγικής, Σχολική Σύμβουλο 4ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΕ Χανίων, που μίλησε για την "Σεξουαλική Αγωγή στο ελληνικό σχολείο" και παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις".

Οι εισηγήσεις ήταν άψογες, επίκαιρες, επιστημονικά τεκμηριωμένες και οι εισηγήτριες κατάφεραν με τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από τον επιστημονικά υπεύθυνο του Κ.Π. «Όραμα» κ. Λάζαρο Σιάντση, του εκπαιδευτικού προγράμματος ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα».

Πρόκειται για ομαδικό αποτέλεσμα, αφού προέκυψε μέσα από τη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης, 14 νηπιαγωγών και μίας Βρεφονηπιοκόμου του Νομού, οι οποίες και βραβεύτηκαν στο τέλος της Ημερίδας από τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής, κ. Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη.

Τα τρία παραπάνω είναι τα μόνα εγκεκριμένα προγράμματα από το ΙΕΠ και μπορούν να εφαρμοστούν στις Σχολικές Μονάδες, δηλ. στα Νηπιαγωγεία και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου .

Ευχαριστούμε πολύ τον Δ/ντή του 1ου Δημ. Σχολείου Σκύδρας κ. Κώστα Τζιάτζια και όλο το προσωπικό για τη ζεστή φιλοξενία, καθώς επίσης τη Δήμαρχο Σκύδρας κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου που μας τίμησε με την παρουσία της, τον Αντιδήμαρχο Σκύδρας Θεμιστοκλή Κρητίδη, τον Αντιδήμαρχο Πέλλας Ιωάννη Γυριχίδη, τη Δ/ντρια κ. Γ. Μπουρδουμπούρα και το προσωπικό του ΚΕΔΔΥ, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Μπέττυ Φράγκου, τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων (ΣΣΝ) κ. Θ. Μπαζούκη και όλους, όσοι συμμετείχαν.

 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6μ.μ. πραγματοποιήθηκε από τις προαναφερθείσες εισηγήτριες, ενημέρωση 60 περίπου Γονέων με τα παραπάνω θέματα στο Πολιτιστικό Κέντρου του Δ. Έδεσσας

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments