....

ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: 6η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Είναι χαρά μας που στα πλαίσια μίας καθιερωμένης πια και σταθερής συνεργασίας φιλοξενούμε τους αγαπητούς συναδέλφους, τον κ. Θωμαΐδη Γιάννη, Δρ. Μαθηματικών, τ. Σχολικό Σύμβουλο και τους Συντονιστές των Βαθμολογικών Κέντρων Δυτικής Θεσσαλονίκης κ.κ. Νίκο Μανάρα, Δημήτρη Μπαρούτη, Παύλο Χαλατζιάν, Νίκο Χατζημανώλη και Γιώργο Χριστοδουλίδη.

Κάθε φορά έχουμε να ακούσουμε και να συζητήσουμε χρήσιμα πράγματα που μας αφορούν και μας βοηθούν στο εκπαιδευτικό μας έργο, ένα παραπάνω όταν στο Νομό μας δεν υπάρχει Βαθμολογικό Κέντρο.

Απευθύνεται κυρίως σε καθηγητές μαθηματικών, σε φίλους των μαθηματικών, αλλά και σε υποψηφίους οι οποίοι έχουν πολλά να κερδίσουν από την παρακολούθησή του ακόμη κι αν ίσως δεν είναι ακόμα σε θέση να καταλάβουν όλα τα μαθηματικά που θα ειπωθούν.
 
Θα χαρούμε να σας δούμε.


--- ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ---

Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με τη συνεργασία του Γιάννη Θωμαΐδη, Δρ. Μαθηματικών, τ. Σχολικού Συμβούλου και των Συντονιστών των Βαθμολογικών Κέντρων Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στην ημερίδα παρουσιάζονται ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα από την επεξεργασία των αποτελεσμάτων της βαθμολόγησης δείγματος γραπτών που πραγματοποίησαν οι συντονιστές Μαθηματικών του 53ου και 66ου Βαθμολογικών Κέντρων Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η επεξεργασία αυτή γίνεται κάθε χρόνο μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων και το υλικό που έχει συγκεντρωθεί αποτελεί μια πλούσια βάση δεδομένων για τη μελέτη βασικών χαρακτηριστικών της μαθηματικής εκπαίδευσης.

Παρουσιάζεται, επίσης, μια μελέτη για ένα διαχρονικό φαινόμενο της θεματοδοσίας των πανελλαδικών εξετάσεων, την επιλογή ορισμένων ερωτημάτων με αποκλειστικό κριτήριο τη διάκριση των πολύ ικανών υποψηφίων. Αυτά τα ερωτήματα χαρακτηρίζονται συνήθως (ανάλογα με την οπτική γωνία που τα εξετάζει κανείς) ως «παραπλανητικά» ή «πρωτότυπα».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
1. 11:00-11:10 Έναρξη - Χαιρετισμοί

2. 11:10-11:50 «Από το Α έως το Β ... Ο Δρόμος της Θεωρίας»
3. 11:50-12:30 «Από το Γ έως το Δ ... Ομοιότητες και Διαφορές»
Νίκος Μανάρας, Δημήτρης Μπαρούτης, Παύλος Χαλατζιάν, Νίκος Χατζημανώλης & Γιώργος Χριστοδουλίδης
Συντονιστές 53ου και 66ου Βαθμολογικών Κέντρων Δυτικής Θεσσαλονίκης

4. 12:30-13:10 «Υπάρχουν παραπλανητικά ερωτήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις Μαθηματικών;»
Γιάννης Θωμαΐδης, Δρ. Μαθηματικών, τ. Σχολικός Σύμβουλος
Δημήτρης Μπαρούτης, Καθηγητής Μαθηματικών 3ου ΓΕ.Λ. Σταυρούπολης

5. 13:10-13:30 Συζήτηση - Ερωτήσεις

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 στις 11 το πρωί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Πέλλας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά και να συμμετέχετε στη συζήτηση μέσω των σχολίων ή μαγνητοσκοπημένα μέσω του καναλιού της ομάδας στο youtube.
Για το βίντεο στο youtube ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=UVoEWWM8JLI

 

Σχόλια - Facebook Comments